Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlak je kod Labina Dalmatinskog brzinom od 40 kilometara na sat udario u odvaljenu stijenu na pruzi i iskočio iz tračnica.


Nadljudskim naporima cijele su subote djelatnici -a pokušavali ukloniti s tračnica lokomotivu tešku 100 tona koja je prije dva dana udarila u stijenu kod Labina Dalmatinskog i prevrnula se. Iz Zagreba je stigla i specijalna dizalica, ali ni ona nije pomogla.

'Nismo mogli primijeniti dizalicu, ide se hidrauličnim uređajem', pojasnio je Slavko Šerić, direktor regionalne jedinice HŽ Infrastruktura Jug. Do subote u ponoć pruga bi trebala biti prohodna, a tijekom nedjelje promet će u potpunosti biti normaliziran.

Materijalna šteta još nije poznata kao niti tko je kriv za nesreću što treba utvrditi policija.

Nesreća na tračnicama: 'Lokomotiva je iskliznula nakon udara u stijenu'

Ono što je za sada poznato je da je vlak putovao na relaciji Zagreb-Split, a kod Labina Dalmatinskog je brzinom od 40 kilometara na sat udario u odvaljenu stijenu na pruzi i iskočio iz tračnica. Nitko od 48 putnika nije stradao. Lakše je ozlijeđen samo pomoćnik strojovođe.
 

Vezani članci U požaru vlaka kod Našica nitko nije ozlijeđen Gorio vlak nedaleko od Našica: "Kad smo prošli kolodvor, odjednom je planulo. Otkad smo krenuli čuli su se čudni zvukovi" Putnici u željezničkom prometu (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Iz Hrvatskih željeznica objavili da im vlakovi – kasne: Radovi, prijevoz autobusima, zamjena uređaja....

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook