Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlak je kod Labina Dalmatinskog brzinom od 40 kilometara na sat udario u odvaljenu stijenu na pruzi i iskočio iz tračnica.


Nadljudskim naporima cijele su subote djelatnici -a pokušavali ukloniti s tračnica lokomotivu tešku 100 tona koja je prije dva dana udarila u stijenu kod Labina Dalmatinskog i prevrnula se. Iz Zagreba je stigla i specijalna dizalica, ali ni ona nije pomogla.

'Nismo mogli primijeniti dizalicu, ide se hidrauličnim uređajem', pojasnio je Slavko Šerić, direktor regionalne jedinice HŽ Infrastruktura Jug. Do subote u ponoć pruga bi trebala biti prohodna, a tijekom nedjelje promet će u potpunosti biti normaliziran.

Materijalna šteta još nije poznata kao niti tko je kriv za nesreću što treba utvrditi policija.

Nesreća na tračnicama: 'Lokomotiva je iskliznula nakon udara u stijenu'

Ono što je za sada poznato je da je vlak putovao na relaciji Zagreb-Split, a kod Labina Dalmatinskog je brzinom od 40 kilometara na sat udario u odvaljenu stijenu na pruzi i iskočio iz tračnica. Nitko od 48 putnika nije stradao. Lakše je ozlijeđen samo pomoćnik strojovođe.
 

Vezani članci Ilustracija Od 1. siječnja besplatno! Mladi na istoku Hrvatske dobili lijep blagdanski poklon Putnici u željezničkom prometu (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Iz Hrvatskih željeznica objavili da im vlakovi – kasne: Radovi, prijevoz autobusima, zamjena uređaja....

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook