Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdite dolazak

Upućen poziv vlasnicima brodica: Priprema se detaljna potraga za nestalim pilotom kanadera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u nedjelju organizira detaljnu pretragu akvatorija Novigradskog mora, Velebitskog kanala te Novskog ždrila, te područja između Paga i kopna u potrazi za nestalim 45-godišnjakom te poziva vlasnike brodica da im se pridruže.

U potrazi će sudjelovati službena plovila pomorske policije te Lučke kapetanije i Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), uz zračnu potporu Hrvatske vojske, izvijestila je u subotu zadarska Policijska uprava. S obzirom na veličinu područja pretrage, poziva sve građane vlasnike plovila, ribare i rekreativce koji žele pomoći u potrazi da im se pridruže.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka Misteriozan nestanak Susjed nestale djevojčice Danke: "Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto" Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel

Prema planu potrage određeno je osam polaznih točaka za početak pretrage akvatorija - mjesne rive u Ražancu, Starigradu, Vinjercu, Maslenici, Rovanjskoj, Posedarju, i Novigradu. Na svakoj rivi u 9 sati biti će policijski službenici koji će koordinirati pretragu. Za područje otoka Paga pretragu će koordinirati policijska postaja Pag, a polasci su s mjesnih riva u Povljani, Vlašićima i Miškovićima.

Policija je sve zainteresirane građane pozvala da se solidariziraju i da im se pridruže dolaskom na navedena zborna mjesta u nedjelju u jutro. Svoj dolazak mogu potvrditi i pozivom OKC-u policije na telefon 192.

Identitet nestalog 45-godišnjaka nije službeno objavljen, ali postoje indicije da je riječ o pripadniku ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, pilotu kanadera, dragovoljcu Domovinskog rata.

Intenzivna potraga traje od ponedjeljka poslijepodne, kada je na starom Masleničkom mostu muškarac sjeo na ogradu mosta, ispalio hitac iz vatrenog oružja i pao u more. U potrazi su do sada, među ostalima, sudjelovali policajci, ronioci specijalne policije i vatrogasnih postrojbi, pripadnici HGSS-a, ribari. U potragu su uključeni i Pilatus te helikopter Hrvatske vojske. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene