Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UVALA ARTATORE

Dobre vijesti iz lošinjskog akvatorija: Pronađena ličinka iznimno rijetke vrste - u cijelom Jadranu potvrđeno je samo 18 živih jedinki

Aktualno Galerija Pronađena živa periska - 1 Pronađena živa periska - 1 Foto: DNEVNIK.hr Pronađena živa periska - 3 Pronađena živa periska - 3 Foto: DNEVNIK.hr Pronađena živa periska - 2 Pronađena živa periska - 2 Foto: DNEVNIK.hr Pronađena živa periska - 4 Pronađena živa periska - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Pronađena živa periska - 5 Galerija 1/5 >>
U uvali Artatore na Lošinju volonterka Instituta Plavi svijet, nakon pregledavanja kolektora pronašla je ličinku periske. Ovo je zasigurno lijepa vijest budući da je ovaj školjkaš rijetka, ali i strogo zaštićena vrsta u Hrvatskoj.

U Jadranskom moru pronađena je još jedna ličinka periske.

U uvali Artatore na Lošinju pronašla ju je Španjolka koja volontira u institutu "Plavi svijet", nakon pregledavanja kolektora. 

Pročitajte i ovo Nada u spas periski - 1 oduševljeni prizorom U pulskom akvatoriju pronađeni primjerci školjke desetkovane zbog parazita: "Ako se radi o plemenitim ovo je dosad neviđeno otkriće"

Zbog brze reakcije djelatnika "Aquariuma Pula", periska je stigla u Pulu gdje će rasti i pripremati se za povratak u more.

Ovo je zasigurno lijepa vijest budući da je ovaj školjkaš rijetka, ali i strogo zaštićena vrsta u Hrvatskoj. Trenutačno je u Jadranu potvrđeno 18 živih jedinki.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene