Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U vrelom Kninu problemi s vodoopskrbom. Stanovnici pet sela na rubnim dijelovima grada zbog velike suše, ali i neizgrađenog vodovoda muku muče s pitkom vodom.


Dvije auto-cisterne Oružanih snaga danas su pomagale u opskrbi pitkom vodom.

Grad ima jednu cisternu, kazao je gradonačelnik Knina. Pomagala je u opskrbi, no vatrogasci je koriste na požarištima diljem okolice. Gradnja vodovoda još nije na vidiku. Za neka sela, kaže gradonačelnik, problem bi se trebao riješiti sa susjednim općinama.

Vezani članci Iz tla uz samu kuću izvire voda Uz kuću u Petrinji mu izvire voda: "Ovo se nikada nije dogodilo, bojim se samo što je ispod" Vojska dovozi kontejnere u Banovinu - 3 Mnoge obitelji još nisu dobile kontejnere, ali pomoć i dalje stiže. Crveni križ počinje s drugačijim režimom rada, pogledajte kakve su novosti

Najavio je u idućem proračunu rješavanje tog problema. Mještani kažu kako je bilo dana kada nisu imali vode.

"Kiša nije dugo pala, ostali smo u bunaru bez kapi vode. Štedimo sve. Ništa ne polijevamo, samo za kućne potrebe", rekla je Mirjana Orlović.

"U desetak dana prevezli smo negdje 350 tisuća litara vode. Opskrbljujemo oko 140 ljudi. Akciju ćemo nastaviti do daljnjega", kazaoje pukovnik Zoran Smoljo