Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čekali na dozvolu i do devet mjeseci

U Hrvatskoj nema mira ni kad je zabava u pitanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Luna parkovi se žale da su ostali bez posla zbog stranaca kojima su dodijeljene najatraktivnije lokacije.

Iz Hrvatske udruge lunaparkova bijesni su na Ured za upravljanje državnom imovinom jer su najatraktivnije lokacije baš u blagdansko vrijeme dodijelili strancima.

‘Gospoda iz Nizozemske su ishodovala dozvolu dva mjeseca, a naša zamolba stoji od trećeg mjeseca’, žali se Tamara Justament, vlasnica luna parka kojeg je željela postaviti u Zadru. Dok su oni već deveti mjesec čekali na odgovor Nizozemci su svoj luna park postavili.

>> Tisuće ljudi na otvaranju tematskog parka Harryja Pottera u Orlandu

‘Preko noći se dogodilo da je došao strain lunapark koji je dobilo lokacijsku dozvolu u roku dva dana’, kaže Matilda. Udruga hrvatskih vlasnika lunaparkova izgubila je bitku s europskom.

Dunja Jozić Hristov kaže kako su dozvolu čekali dva mjeseca, a sada su je ipak dobili I to u najbolje vrijeme jer se oko Božića i Nove godine na ovakvim se mjestima može nešto zaraditi.

‘Mi od toga živimo, nemamo drugog posla’, žali se Justament koja, kao ni ostali iz Hrvatske udruge lunaparkova nisu dobili dogovor zašto će novac hrvatskih roditelja i djece otići put Europe, umjesto da ostane kod nas.

‘Nismo ništa lošiji od njih, dapače i bolji smo. S druge strane, kod nas su najskuplje stvari za 10 kuna, a kod njih 30-40’, zaključuje Rudolf Rumštajn koji je, kao i neki drugi hrvatski vlasnici luna parkova ovih blagdana ostao bez posla.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene