Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

O cijenama političari pričaju jedno, a događa se nešto posve suprotno. U posljednje dvije godine najviše su poskupjele najosnovnije namirnice i to čak do 50 posto. Evo i koje.


U posljednje dvije godine najveći skok cijena zabilježen je kod najosnovnijih potrepština - kruha, mlijeka i ulja. Cijena polubijelog kruha sa 4,80 kuna, koliko je stajao 2007. godine, porasla je na 6,70. Svježe mlijeko je sa 4,90 kuna skočilo na 6,19 dok je ulje poskupjelo više od 50 posto - s 8,20 na gotovo 13 kuna. 'To su zapravo osnovne namirnice koje su najpotrebnije i najmanje su elastične. Na njima i svaki, pa i najmanji pomak znači jako puno u kućnom proračunu', rekao je Goran Bakula, ekonomski stručnjak iz Nezavisnih hrvatskih sindikata.

'S nesposobnima na vlasti'

Vezani članci Slika nije dostupna Sindikalist Sever: "Kada su energenti pojeftinjavali tada su govorili da njihov udio i nije toliko visok da bi spuštali cijene" Slika nije dostupna REKORDNA cijena svinjetine u zadnjih 10 godina!

A očekuju se i nova poskupljenja. Lisnice prazne, prazna i jedna od zagrebačkih tržnica. Trgovci sjede i čekaju. Novi nameti i povećana stopa PDV-a unijeli su nemir u među trgovce, ali i u ionako opterećene kupce. Najave poskupljenja nikog ne iznenađuju! 'Mi smo takav narod, dok bude kruha mi se nećemo buniti. Uvijek smo bili dobri vojnici i radnici, ali gospodari nikakvi. I još s ovima nesposobnima na vlasti', rekao je jedan prolaznik. Sindikalna košarice u zadnje dvije godine, poskupljela je 5, 6 posto točnije za 335 kuna. Skočile su cijene stanovanja, odijevanja, gradskog prijevoza, higijene. No ono što građane najviše pogađa je prehrana.