Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U dvije godine gotovo 50 posto

Najviše poskupjele najosnovnije namirnice!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O cijenama političari pričaju jedno, a događa se nešto posve suprotno. U posljednje dvije godine najviše su poskupjele najosnovnije namirnice i to čak do 50 posto. Evo i koje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve veće cijene Doznajte što je najviše poskupjelo! Slika nije dostupna Veća za 15,3 posto REKORDNA cijena svinjetine u zadnjih 10 godina!

U posljednje dvije godine najveći skok cijena zabilježen je kod najosnovnijih potrepština - kruha, mlijeka i ulja. Cijena polubijelog kruha sa 4,80 kuna, koliko je stajao 2007. godine, porasla je na 6,70. Svježe mlijeko je sa 4,90 kuna skočilo na 6,19 dok je ulje poskupjelo više od 50 posto - s 8,20 na gotovo 13 kuna. 'To su zapravo osnovne namirnice koje su najpotrebnije i najmanje su elastične. Na njima i svaki, pa i najmanji pomak znači jako puno u kućnom proračunu', rekao je Goran Bakula, ekonomski stručnjak iz Nezavisnih hrvatskih sindikata.

'S nesposobnima na vlasti'

A očekuju se i nova poskupljenja. Lisnice prazne, prazna i jedna od zagrebačkih tržnica. Trgovci sjede i čekaju. Novi nameti i povećana stopa PDV-a unijeli su nemir u među trgovce, ali i u ionako opterećene kupce. Najave poskupljenja nikog ne iznenađuju! 'Mi smo takav narod, dok bude kruha mi se nećemo buniti. Uvijek smo bili dobri vojnici i radnici, ali gospodari nikakvi. I još s ovima nesposobnima na vlasti', rekao je jedan prolaznik. Sindikalna košarice u zadnje dvije godine, poskupljela je 5, 6 posto točnije za 335 kuna. Skočile su cijene stanovanja, odijevanja, gradskog prijevoza, higijene. No ono što građane najviše pogađa je prehrana.

Osjećate li se bogatijim ili siromašnijim?

  • Bogatijim
  • Siromašnijim
  • Mislim da imam jednako

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene