Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku danas su privedeni Stjepan Matusin (33) i Tea Cetinić (34) iz Vela Luke te Frano Žuvela (19) i Maja Graovac (24) iz Blata, koje se sumnjiči za nabavu i raspačavanje droge na Korčuli.


Za Stjepana Matusina sumnja se da je jedan od glavnih dilera i dobavljača heroina na Korčuli, te da je jedan od najbližih suradnika Jakše Cvitanovića Cvika, koji je u bijegu i za kojim se traga od početka srpnja. 

Vezani članci Poplava od kiše u Dubrovniku Obilna kiša poplavila ulice Dubrovnika, pogledajte snimku poplave ispred palače Sponza Najneobičniji kandidati na izborima - 1 Najneobičniji kandidati na lokalnim izborima: Od vozača dostavnih kolica do modernog hrvatskog Sizifa

Protiv Matusina do sada su podignute 63 kaznene prijave, od čega je 14 zbog kaznenih djela zlouporabe droga, a 39 zbog teških krađa. 

Protiv Tee Cetinić također je podneseno više kaznenih prijava od kojih osam zbog zlouporabe opojnih droga, dok ostalo dvoje uhićenika nisu bili poznati policiji. 

Po riječima glasnogovornika PU dubrovačko-neretvanske Ivana Kukrike, uhićenje četvorke pomoći će u bržem pronalasku i privođenju Cvika, oko čijih se suradnika sve više steže krug. 

Također, dodao je, i međunarodna potraga treba pripomoći i dati konkretnije rezultate, odnoso rezultirati pronalaskom i uhićenjem odbjeglog Cvika.

Istovremeno, Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podnijelo je, zbog odluke o kazni, žalbu protiv presude Općinskog suda u Korčuli kada je Kristina Ivanković osuđena zbog pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela i zlouporabe opojnih droga osuđena na dobrotvorni rad.