Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U DIP stižu nove kandidature za predstojeće izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno izborno povjerenstvo je od 18. listopada, kada je zaprimilo prvu kandidaturu Poljaka Josipa Zavackog, zaprimilo još tri kandidature za predstojeće parlamentarne izbore, također za predstavnike nacionalnih manjina, doznaje se danas u DIP-u.

Demokratski savez Mađara kandidirao je 20. listopada Roberta Jankovicsa iz Belog Manastira, Demokratski savez Bošnjaka Slavonije i Baranje kandidirao je Đemala Bratića iz Osijeka 22. listopada, a istoga datuma kandidirao se i nezavisni kandidat, Čeh, Josip Fofonjka iz Orahovice, izvijestili su iz DIP-a.

Pročitajte i ovo Karolina Vidović Krišto Prigovor zbog rezultata izbora Karolina Vidović Krišto tvrdi da je pokradena, stigao joj odgovor DIP-a Predsjednik DIP-a Radovan Dobronić Konferencija za medije DIP objavio podatke o izborima, na dva mjesta će se ponoviti: "Po pitanju izlaznosti su bitne dvije stvari"

Kandidature su podnesene za 12. izbornu jedinicu, u kojoj pripadnici nacionalnih manjina biraju osam zastupnika u Hrvatski sabor, ako su u popis birača upisani kao pripadnici nacionalne manjine i na dan izbora odluče glasovati za zastupnika nacionalne manjine, odnosno nacionalnih manjina.

Rokovi za predaju kandidatura za izbor zastupnika u Hrvatski sabor moraju DIP-u prispjeti najkasnije do 31. listopada u ponoć. 

Izbori su raspisani za 25. studenoga, a izborna promidžba počinje 3. studenoga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene