Da najpovoljniji izvođač nije uvijek i najbolji, uvjerili su se učenici i nastavnici osnovne škole u Babinoj Gredi. Prije tri godine iskopani su temelji za novu školsku dvoranu. No umjesto dvorane dobili su rupu zbog koje se im se umalo srušila škola.

Galerija Umjesto dvorane, još uvijek rupa (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Umjesto dvorane, još uvijek rupa (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Umjesto dvorane, još uvijek rupa (Foto: Dnevnik.hr) - 3 +1 Umjesto dvorane, još uvijek rupa (Foto: Dnevnik.hr) - 4

Zbog tromosti države tek je nedavno raskinut ugovor s lošim izvođačem. Posao izgradnje dvorane Ministarstvo obrazovanja prebacilo je na Vukovarsko-srijemsku županiju. 

Vezani članci Ilustracija Neugodna bolest hara među učenicima dalmatinske škole: Pozvani i epidemiolozi Babina jama (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Nakon četiri godine "jame bez dna": Babina Greda konačno bi trebala dobiti školsku dvoranu

Tjelesni na mramornim pločicama školskoga hola i nije baš najsretnije rješenje. Babogredski učenici i njihovi nastavnici drugog izbora nemaju.

"Oni su mali, razigrani, postoji dosta toga što bi se s njima moglo raditi, a zapravo nemamo mogućnosti", rekla je učiteljica Iva Đordić.

Bez pravog tjelesnog ovi su učenici već četvrtu školsku godinu. Proljeće, ljeto, jesen, zima, mijenjaju se godišnja doba, a umjesto dvorane, kraj škole još uvijek samo rupa.

"Kako ste bili u kolovozu, odonda se ništa nije promijenilo. Još uvijek nije raspisan natječaj za novog izvođača i još uvijek nemamo dvoranu, nemamo igralište i nemamo dvorište", kazala je ravnateljica škole Đurđica Babić.

Stigao je i odgovor iz Ministarstva obrazovanja: "Ministarstvo znanosti i obrazovanja dostavilo je svu potrebnu dokumentaciju Vukovarsko- srijemskoj županiji koja je osnivač škole i koja je nadležna za daljnju realizaciju ovog projekta. Ministarstvo je osiguralo sredstva u državnom proračunu, te pozivamo županiju i općinu da dogovore daljnje aktivnosti i pripremu natječaja."

U Vukovarsko-srijemskoj županiji kažu nam da nisu raspisali natječaj jer moraju izraditi novi projekt, a prema postojećem ne mogu graditi zbog opasnosti od podzemnih voda.

"Ja očekujem da će pretprojektiranje trajati mjesec dana i da ćemo onda raspisati natječaj", rekao je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Bude li sve išlo glatko, novi izvođač trebao bi početi raditi u ožujku iduće godine, što znači da prve sate tjelesnog u novoj dvorani ovi prvašići mogu očekivati tek u svom trećem razredu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju