Jama u proljeće, ljeto, jesen, zimu. Pa opet u proljeće, ljeto, jesen, zimu. I tako četiri puta. Zbog propasti izvođača radova koji u jami nije uspio izgraditi školsku dvoranu.

Galerija Babina jama (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Božo Galić, vukovarsko-srijemski župan (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Babina jama (Foto: Dnevnik.hr) - 3 +1 Babina jama (Foto: Dnevnik.hr) - 4

Reporteri Nove TV niz su puta izvještavali o neizgrađenoj dvorani u osnovnoj školi u Babinoj Gredi. Školska dvorana trebala je stajati 15 milijuna kuna - prije 4 godine iskopana je rupa, ali iz nje nikako da nikne dvorana. Naprotiv, rupa se do danas "održavala" milijunima kuna. Sada se zbog "dotrajalosti" rupa bez dna ipak zatrpava pa će se u Babinoj Gredi raditi sve ispočetka.

Vezani članci Ilustracija Neugodna bolest hara među učenicima dalmatinske škole: Pozvani i epidemiolozi Umjesto dvorane, još uvijek rupa (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Babina Greda: Umjesto dvorane za tjelesni dobili rupu zbog koje se umalo srušila i škola

Jama u proljeće, ljeto, jesen, zimu. Pa opet u proljeće, ljeto, jesen, zimu. I tako četiri puta. Zbog propasti izvođača radova koji u jami nije uspio izgraditi školsku dvoranu. Đurđica Babić, ravnateljica OŠ Mijata Stojanovića, kazala je kako je dvorana trebala biti gotova još 2016. godine.

Održavanje jame plaćeno je 1,5 milijuna kuna, plus još pola milijuna za potporni zid, da se škola ne uruši u jamu. Sve je plaćalo strpljivo i trpeljivo Ministarstvo obrazovanja. Odnosno - 5 ministara obrazovanja u 4 godine.

Aktualna ministrica Blaženka Divjak kazala je: "Treba tu papirologiju čim ranije riješiti, a tu Ministarstvo stoji na raspolaganju. Sredstva su u državnom proračunu". Sada će pak jamu - zatrpati. Opet iz državnog proračuna. Izvođač radova - Županija. Pa opet ispočetka.

Božo Galić, vukovarsko-srijemski župan, kazao je kako "neće biti u zemlji, nego će se dignuti u prizemlje. Predugo je to bilo. Vjerujem da ćemo uskoro dobiti dokumentaciju i da ono što je bilo projektirano da će se mijenjati te da će se dvorana dignuti iznad zemlje". Na pitanje kad bi mogao biti postavljen kamen temeljac, odgovara: "Pretpostavljam u 4. mjesecu".

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju