Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Izvješće Zuber se nažalost nije bavilo samo jednakim plaćama žena i muškaraca za isti posao, već i pobačajem. Zato protiv - objasnila je Ruža Tomašić.


U Europskom parlamentu protiv izvješća o ravnopravnosti žena i muškaraca 289 zastupnika glasalo je 'za', 87 ih je bilo suzdržano, a najviše ih je bilo 'protiv', njih 298. Među ovim posljednjima bili su i HDZ-ovci i Ruža Tomašić koju su korisnici Twittera zasuli pitanjima zašto je bila protiv ravnopravnosti spolova pa im je objasnila svoje razloge.

Vezani članci Slika nije dostupna Žene će moći legalno raditi pod zemljom i vodom Slika nije dostupna Hrvatska nisko na ljestvici ravnopravnosti spolova

'Molim vas da mi pojasnite vaše glasanje PROTIV jednakih plaća M i Ž osoba za isti posao, je l' se vi smatrate manje vrijednom?', jedno je od pitanja upućenih Tomašić. Uslijedio je odgovor europarlamentarke.

Ne želi Ružu

'Izvješće #Zuber se nažalost nije bavilo samo jednakim plaćama žena i muškaraca za isti posao, već i pobačajem. Zato protiv', napisala je Tomašić.

'Je l' netko pitao @RuzaTomasic razloge zbog kojih je pola naših zastupnika u EU glasalo protiv Zuber izvješća?, još je jedan od 'tvitova', na koji je Tomašić odgovorila da 'podmetanje prava na pobačaj i rodne ideologije u izvješće pokazuje koliko je ljevici doista stalo da ženama osiguramo ravnopravnost.' Uslijedila je tvrdnja korisnika da jedni to vide kao podmetanje, a drugi kao napredak'.

Ruža pristala, ali uz jedan uvjet...

'Ignoriranje prava oca da sudjeluje u donošenju takve odluke i zatiranje djetetovog prava na život ne smatram napretkom', napisala je zastupnica.

'Nikad nisam podržavala tezu da su žene manje vrijedne i molila bih Vas da mi ne stavljate u usta takve grozote', zaključila je među ostalim Tomašić i poručila da je svojim govorom i glasovanjem iznijela svoj stav. 'Ako se to spori, izgleda da na to ne bih trebala imati pravo'.

S korisnicima Twittera Tomašić je podijelila i fotogradiju uz poruku da izvješće #Zuber perfidno podmeće ideološke stavove koji većini u @Europarl_HR jednostavno nisu prihvatljivi.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook