Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovorila na prozivke

Okomili se na Ružu: Zašto ste glasali protiv jednakosti žena i muškaraca?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Izvješće Zuber se nažalost nije bavilo samo jednakim plaćama žena i muškaraca za isti posao, već i pobačajem. Zato protiv - objasnila je Ruža Tomašić.

U Europskom parlamentu protiv izvješća o ravnopravnosti žena i muškaraca 289 zastupnika glasalo je 'za', 87 ih je bilo suzdržano, a najviše ih je bilo 'protiv', njih 298. Među ovim posljednjima bili su i HDZ-ovci i Ruža Tomašić koju su korisnici Twittera zasuli pitanjima zašto je bila protiv ravnopravnosti spolova pa im je objasnila svoje razloge.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oko 57 posto nezaposlenih žena Obljetnica Konvencije o uklanjanju svih oblika diskriminacije žena Slika nije dostupna Liste kroje muškarci U Dalamaciji ima najmanje žena u politici

'Molim vas da mi pojasnite vaše glasanje PROTIV jednakih plaća M i Ž osoba za isti posao, je l' se vi smatrate manje vrijednom?', jedno je od pitanja upućenih Tomašić. Uslijedio je odgovor europarlamentarke.

Ne želi Ružu

'Izvješće #Zuber se nažalost nije bavilo samo jednakim plaćama žena i muškaraca za isti posao, već i pobačajem. Zato protiv', napisala je Tomašić.

'Je l' netko pitao @RuzaTomasic razloge zbog kojih je pola naših zastupnika u EU glasalo protiv Zuber izvješća?, još je jedan od 'tvitova', na koji je Tomašić odgovorila da 'podmetanje prava na pobačaj i rodne ideologije u izvješće pokazuje koliko je ljevici doista stalo da ženama osiguramo ravnopravnost.' Uslijedila je tvrdnja korisnika da jedni to vide kao podmetanje, a drugi kao napredak'.

Ruža pristala, ali uz jedan uvjet...

'Ignoriranje prava oca da sudjeluje u donošenju takve odluke i zatiranje djetetovog prava na život ne smatram napretkom', napisala je zastupnica.

'Nikad nisam podržavala tezu da su žene manje vrijedne i molila bih Vas da mi ne stavljate u usta takve grozote', zaključila je među ostalim Tomašić i poručila da je svojim govorom i glasovanjem iznijela svoj stav. 'Ako se to spori, izgleda da na to ne bih trebala imati pravo'.

S korisnicima Twittera Tomašić je podijelila i fotogradiju uz poruku da izvješće #Zuber perfidno podmeće ideološke stavove koji većini u @Europarl_HR jednostavno nisu prihvatljivi.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene