Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradovi Šibenik i Vodice, šibenska Javna vatrogasna postrojba te DVD-i Vodica i Tisnog ne će pobijati visinu odštete od ukupno 5,735.000 kuna za osmero poginulih vatrogasaca, koju su sudskom tužbom od njih zatražile obitelji poginulih, izjavio je odvjetnik tuženika Branko Baica.


Obitelji poginulih vatrogasaca u prosincu prošle godine podnijele su tužbe za naknadu štete Općinskom sudu u Šibeniku, pošto se gradovi Šibenik i Vodice, šibenski JVP i DVD-i Vodica i Tisnog nisu očitovali o prijedlogu nagodbe, a na te tužbe ovih su dana svi tuženici odgovorili, kazao je za Baica.

Vezani članci Slika nije dostupna Svijet nije krojen po njihovoj mjeri, visina im stalno zadaje nove probleme Visoki ljudi (Foto: izismile.com) Život na visokoj nozi može biti prava muka, suosjećate li s njima?

Ponovio je kako visina odštete nije prijeporna, no od suda je
zatraženo da se u slučaju poginulog maloljetnika Karla Ševerdije, čija je obitelj tužila grad Vodice i vodički DVD, utvrdi je li za smrt odgovoran grad Vodice ili DVD kojega je bio član.

Ševerdija je, kako je potvrdila vodička gradonačelnica Branka
Juričev- Martinčev, sklopio ugovor s gradom, ali za poslove motrenja i nije smio biti poslan na otok Kornat u akciju gašenja požara.

"U slučaju poginulog Ševerdije od suda smo zatražili i da se utvrdi može li utuženi dio koji potražuje Karlova baka biti 220.000 kuna koliko po zakonu pripada roditeljima. U tužbi se kaže da je baka gotovo odgojila Karla, a na sudu je sada da to utvrdi", objasnio je Baica.

I u slučaju poginulih Ivana Marinovića, Marinka Kneževića i Josipa Klarića, koji su bili pripadnici šibenskog JVP-a, zatraženo je da sud utvrdi treba li odštetu platiti JVP ili grad Šibenik, kazao je Baica.

Prvo ročište moglo bi biti zakazano ovaj mjesec, rekao je Baica, no točan datum odredit će nadležni sudac ovisno o njegovu rasporedu i slobodnim terminima.

Obitelji poginulih Hrvoja Strikomana, Gabrijela Skočića i Ante
Juričev-Mikulina tužila je vodički DVD Vodice, a obitelj maloljetnog Marka Stančića tužbu za odštetu podnijela je protiv DVD-a Tisnog.

Odvjetnik obitelji poginulih vatrogasaca Maro Mihočević u telefonskom je razgovoru kazao kako su odštete u međuvremenu uvećane za kamate koje teku od listopada prošle godine kad je podnesen zahtjev za nagodbu, koji su gradovi Šibenik i Vodice te šibenski JVP i DVD-i Vodica i Tisnog odbili. Unatoč tomu, dodao je, obitelji su još voljne dogovoriti se i odreći se pripadajućih kamata na tražene svote.

Osim tužba za odštetu koje traže osam obitelji odštetu od 540.000 kuna traži i obitelj poginulog civilnog ročnika Josipa Lučića, ali je ona tužila državu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju