Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješna suradnja

Turska ratificirala Protokol o ulasku RH u NATO

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija objavilo je u priopćenju za javnost da je turski parlament ratificirao Protokol o proširenju NATO-a na Hrvatsku, čime je to dosad učinilo deset od 26 članica Sjevernoatlantskog saveza.

Ratifikaciju Protokola MVPEI drži dokazom dosadašnje uspješne suradnje Hrvatske s Turskom, te još jednom potvrdom hrvatskog doprinosa sigurnosti euroatlantskog područja.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!" Slika nije dostupna Ćosić: Ratifikacija protokola o pristupanju NATO-u gotova do ranog proljeća

Protokol o pristupanju Hrvatske NATO-u trebao bi u zemljama članicama biti ratificiran do ranog proljeća 2009., prije summita na kojem će Hrvatska i Albanija postati punopravne članice.

Uz Tursku su Protokol o proširenju NATO-a na Hrvatsku dosad ratificirale Bugarska, Latvija, Litva, Mađarska, Norveška, Poljska, Rumunjska, Slovačka i Sjedinjene Države.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene