Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četrdesetak članova udruga proisteklih iz Domovinskog rata u Orašju u Bosanskoj Posavini krenulo je pješice na trodnevno putovanje Orašje - Vukovar kako bi 18. studenog ove godine na dan pada Vukovara odali počast žrtvama ratne tragedije u tom gradu.


'Idemo se pokloniti žrtvama rata i herojima obrane Vukovara, to je naša sveta obveza', rekao je na polasku iz Orašja organizator ovog pohoda Ivo Živković.

Vezani članci Ivan Penava Penava o padu broja Srba u Vukovaru: ''Nadam se da smo osigurali bar 10 godina stabilnosti u gradu'' Slika nije dostupna Zastava od 50 metara na čelu kolone sjećanja

Ovo je prvi puta da se iz Orašja, odnosno Bosanske Posavine organizira ovakva, kakvo je nazvana, kolona sjećanja na vukovarsku tragediju i herojstvo, a planirano je da ona ubuduće postane tradicionalna.

Sudionici kolone sjećanja Orašje -Vukovar pješačit će više od 60 kilometara da bi se 18. studenog pridružila koloni iz Hrvatske. Kolonu sjećanja Orašje - Vukovar prati i medicinsko vozilo.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju