Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Previše kupališta bez nadzora

Trenutak dovoljan za tragediju: Jeste li svjesni opasnosti 'divljih' kupališta?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažne struje i virovi u samo nekoliko sekundi mogu izazvati tragediju. U Hrvatskoj je previše takozvanih 'divljih' kupališta - bez nadzora.

Nema osvježenja do hladne Drave, reći će Osječani. Ali na rijeci je samo jedno legalno kupalište. 'Samo znači od Kopike obala na Dravi', rekao je Zdravko Blažević, voditelj spasilačke službe Copacabane Osijek. Na osam kilometara obale puno je divljih kupališta. Na jednom od njih Đafer Pepić kupa se više od 20 godina. 'Ja znam što je Drava, ne upuštam se u nikakve avanture, otplivam onoliko koliko ocijenim da sam siguran', rekao je Đafer.

Pročitajte i ovo Kupalište kod Varaždina Vatrogasci ga pronašli Na kupalištu kod Varaždina utopio se Filipinac: Policija objavila nove informacije Akumulacijsko jezero HE Čakovec Provedena obdukcija Otkriveni detalji tragedije na jezeru: Pronađen mrtav 24-godišnjak

>> Tragedija kod Jastrebarskog: Djevojka (17) se utopila u Kupi

Sigurnost je na prvom mjestu i Robertu. 'Pazim da ne zaronim, ne volim roniti, plivam s prslukom za spašavanje', rekao je Robert Pacek. Na Dravi je on ponekad zbilja potreban. 'Može biti da ga povuče struja, taj vir ga jednostavno povuče dolje', objasnio je Zdravko. Dok nam je spasilac Zdravko objašnjavao koje opasnosti krije Drava na jednoj od crnih točaka plivači.

'Mi smo tu rođeni u Osijeku i jedna tabla ne znači ništa baš, to je crna točka za one koji su stvarno neplivači', rekao je Tomislav Milaković. Prošle je godine voda u Hrvatskoj uzela 74 života. Na varljivoj Dravi oprez je itekako potreban. Novca za spasilačke čamce nema. 'Oprezni smo, ne idemo duboko i čuvamo se', rekla je Dajana Budiir Pacek.  Najčuvaniji, kupači su ipak na gradskom kupalištu. Trenutak je dovoljan za tragediju, čak i na bazenu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene