Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iako su je brzo izvukli

Tragedija kod Jastrebarskog: Djevojka (17) se utopila u Kupi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na kupalištu Pisarovina na rijeci Kupi utopila se maloljetnica.

17-godišnjakinja se utopila jutros na području Jastrebarskog oko 9 sati, a već nakon 10-ak minuta iz vode su je izvukli kupači koji su primijetili da je nema. Djevojka je hospitalizrana u KB Sestre milosrdnice, no nije joj bilo pomoći te je preminula. 

Pročitajte i ovo Ilustracija ubacili joj "prozirnu kapljicu"? Kruži uznemirujuća snimka o brutalnom silovanju djevojke: "Nađena je u garaži sva krvava, bez gaćica, raščupana..." Ilustracija Slijedi obdukcija Tužan kraj potrage: U rijeci pronašli tijelo muškarca

>> Strašna tragedija kod Čađavice: Pao u bunar pun zmija i utopio se

Zbog početka sezone kupanja policija apelira na kupače da budu oprezni. Najopasnija područja su rijeke i jezera pa tek onda more, jer kod nas nema velikih promjena plime i oseke. Rijeke su najopasnije jer su protočne, imaju često virove, zatim usjeke, i često mijenjaju svoj tok. Jezera pak imaju nagle promjene dubine i temperature, odnosno, temperatura je u jezeru gore toplija, a dolje hladnija.

Velik problem kupačima zna predstavljati i raslinje o koje se zapletu, pa se uspaničare i na kraju utope. Velik je rizik i kupanje u muljevitim šodericama zbog naglog pada dna i slabe vidljivosti.

Savjeti policije su sljedeći: Ne plivaj najmanje jedan sat nakon obroka, ne plivaj ako si konzumirao alkohol, ne ulazi vruć u vodu, ne skači u vodu nepoznate dubine, nikad ne plivaj sam, plivaj u blizini spasilaca, poštuj upute i znakove spasilaca, dogodi li ti se nevolja, ostani smiren, plutaj na leđima i maši jednom rukom za pomoć. Ako u vodi uočiš nekog u nevolji, odmah potraži pomoć.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene