Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od 1.100 do 2.300 eura

Trend pada cijena stanova u Zagrebu se nastavlja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijene stanova u Zagrebu nastavljaju padati.

Prema Indeksu cijena nekretnina, tražene cijene nekretnina, iako u godišnjem padu od 3,1 posto, na mjesečnoj razini su pale svega 0,2 posto, izvijestio je Centar nekretnina.

Pročitajte i ovo Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama Opljačkana pošta, ilustracija Usred dana U popularnom trgovačkom centru maskirani razbojnici opljačkali zaposlenika pošte

>> Cijene nekretnina neće padati, unatoč 10.000 neprodanih stanova

U prosincu 2012. u odnosu na studeni 2012. cijene nekretnina na zagrebačkom tržištu su gotovo stagnirale, zabilježivši zanemariv pad od tek 0,1 posto. Na godišnjoj razini, u odnosu na prosinac 2011. tražene cijene nekretnina ostvarile su pad od 3,5 posto.

Zanimljivo je kako je indeks cijena nekretnina ispod razine 2006. godine već devet mjeseci zaredom.

U odnosu na isto razdoblje prošle godine, tražene cijene stanova su u većini zagrebačkih četvrti pale, osim u istočnom dijelu Novog Zagreba i Gornjoj Dubravi. Naselje Gornja Dubrava u Zagrebu zabilježilo je najveći godišnji rast cijena stanova u Zagrebu.

Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u prosincu iznosi 1.665 eura/m2, što je nešto manje u odnosu na studeni (-0,4 posto), a 4,6 posto niže u odnosu na prosinac 2011. godine.

Najskuplji stanovi su i dalje u gradskoj četvrti Medveščak, s prosječnom cijenom od 2.310 eura/m2, a slijede ih stanovi u gradskoj četvrti Centar, s cijenom od 2.086 eura/m2.

Najniže cijene stanova su u Sesvetama, gdje prosječna cijena u studenom iznosi 1.173 eura/m2 te u Donjoj Dubravi gdje je cijena 1.406 eura/m2.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene