Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvjetnik Josip Muselimović

'Tražit ćemo da se Purdi sudi u Hrvatskoj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mostarski odvjetnik Josip Muselimović je nakon susreta s vukovarskim braniteljem Tihomirom Purdom u pritvoru u Zenici rekao da će uputiti zahtjev službenim institucijama u Zagrebu kako bi bio izručen Hrvatskoj da se tamo vodi sudski proces protiv njega.

'Uputit ćemo zahtjev pravosudnim i političkim tijelima Hrvatske da se tamo vodi pravosudni postupak protiv gospodina Purde', rekao je Muselimović u izjavi za medije u Mostaru. Dodao je kako prema Srbiji neće upućivati nikakav zahtjev.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Radni skup 17 udruga 'Oni koji prosvjeduju ne rade u interesu zajedništva branitelja' Slika nije dostupna Odvjetnici očekuju pozitivnu odluku Purda sutra pred sudom: 'Srbija nema valjanih dokaza'

>> Ministrica Malović stigla na sastanak o sudbini Tihomira Purde

>> Mostarski odvjetnici brane Purdu

>> 'Purda se izričito protivi izručenju Srbiji'

On je naglasio kako Purda očekuje da bude izručen Hrvatskoj jer ne vjeruje da bi se u Srbiji vodio pravedan postupak. 'On očekuje da bude izručen Hrvatskoj i mislim da je to jedino ispravno rješenje. Naprosto ne postoje zakonski uvjeti, da se njegov slučaj izdvoji i da se prema njemu donese presuda. Bez sudjelovanja ostalih aktera nemoguće je utvrditi materijalnu istinu', rekao je Muselimović.

Purda uhićen na temelju crvene Interpolove tjeralice

Mostarski odvjetnik je rekao i kako je Tihomir Purda uhićen u BiH na temelju međunarodne crvene tjeralice koju je raspisao Interpol zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ratnog zločina prema ranjenim i bolesnim osobama.

Tihomir Purda usprotivio se izručenju Srbiji i na ekstradicijskom ročištu održanom na Sudu BiH prošlog tjedna te je taj sud stoga naložio pokretanje redovitog postupka predviđenog u takvim slučajevima. Purdi je određen pritvor od 18 dana što je ujedno rok u kojemu srbijansko pravosuđe mora Sudu BiH dostaviti formalni zahtjev za izručenje uz potrebnu dokumentaciju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene