Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvati u Vojvodini

"SDSS-ov uspjeh rezultat je zajamčenih mandata. Čekamo isto"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov je u srijedu ocijenio kako je uspjeh predstavnika srpske manjine na lokalnim izborima u Hrvatskoj rezultat postojanja zajamčenih mandata, na čemu Hrvati u Srbiji godinama bezuspješno inzistiraju.

"Ovako što omogućuje institut zajamčenih mandata: Za tako što se zalažu i Hrvati u Vojvodini! Čekamo isto“, napisao je na svojemu Twitter profilu komentirajući izjavu predsjednika Srpskog narodnog vijeća i potpredsjednika SDSS-a Milorada Pupovca o dobrim rezultatima predstavnika srpske zajednice na lokalnim izborima u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Tomislav Žigmanov U Subotici i Beogradu DHSV pozvao Hrvate u Srbiji da izađu na izbore: "Ovo je jedan od načina da podržimo one koji su imali sluha za naše potrebe" Branka Bakšić Mitić, Koalicija Rijeke pravde Dogradonačelnica Gline Sukob među srpskim predstavnicima: SDSS prijeti Srbima koji neće glasati za njih? ''Imaju mogućnost to ispraviti''

"Potvrdili smo većinu svojih dosadašnjih uspjeha i postigli smo neke nove, i to je samo dokaz političke vitalnosti srpske zajednice u okolnostima poprilično kompliciranih političkih odnosa i političke krize u Hrvatskoj", rekao je Milorad Pupovac za RTS.

On je naveo da srpska zajednica ima u 10 županija zamjenike župana, kojih SDSS ima samostalno u šest, a u dvije - u koaliciji s partnerima.

"Imamo 16 predsjednika općina i načelnika općina, imamo veliki broj zamjenika načelnika i zamjenika gradonačelnika i sasvim sigurno više od 200 zastupničkih mjesta u skupštinama županija, gradova i općina", rekao je Pupovac.

Žigmanov je to ocijenio kao očekivani izborni rezultat SDSS-a.

"Ujedno ukazujemo da je respektabilni broj osvojenih dožupanskih, dogradonačelničkih, donačelničkih i vijećničkih mjesta posljedica instituta zajamčenih mandata za nacionalne manjine u Hrvatskoj, što u Srbiji, bez obzira što se na to obvezala, ne postoji! To je glavni politički zahtjev DSHV-a, a dok se on ne ispuni, Hrvati u Srbiji bit ce taoci nagodbenjačkih politika, nečasnih instrumentalizacija i neravnopravnosti s uračunavanjam vlastitih šteta!“, izjavio je za hrvatske medije u Vojvodini Žigmanov. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene