Tomislav Tomasevic (Photo: Robert Anic/PIXSELL)
Tomislav Tomasevic (Photo: Robert Anic/PIXSELL)

Politička platforma ''Zagreb je NAŠ!'' predstavila je, u utorak, Tomislava Tomaševića kao gradonačelničkog kandidata na predstojećim lokalnim izborima u Zagrebu.


''Tomislav Tomašević je široj javnosti poznat kao dugogodišnji borac za javni interes u Gradu Zagrebu, ali ujedno i kao stručnjak koji suvereno barata cijelim nizom tema, od zaštite okoliša do upravljanja komunalnim uslugama i drugim temama bitnim za upravljanje gradom'', stoji u priopćenju za medije.

"Imam borbenost i imam znanje te s tim kvalitetama ulazim u utrku za gradonačelnika Zagreba. Ističem kandidaturu na ovom simboličnom mjestu u parku Trnjanska Savica jer su ovdje građani izborili pobjedu protiv samovolje gradonačelnika Bandića koji je na odlasku. Mislimo da je konačno došlo vrijeme da građani upravljaju gradom, a ne politički i ekonomski moćnici svih vrsta. Jučer je SDP formalno podržao predsjednicu zagrebačkog HNS-a Anku Mrak-Taritaš. Time se pokazalo da su u rasulu jer ne mogu naći vlastitog kandidata za Zagreb", izjavio je Tomašević.

"Imam četiri prioriteta za Grad Zagreb. Jeftine i kvalitetne komunalne usluge, od javnog prijevoza do vodoopskrbe i odvoza otpada te nećemo dopustiti privatizaciju tih usluga jer znamo da to donosi profit pojedincima i veće račune građanima. Vrhunske i svima dostupne javne usluge, od vrtića, škola, bolnica do staračkih domova. Modele za suodlučivanje građana u razvoju grada, pogotovo pri prostornom planiranju i trošenju proračunskog novca, posebno na razini kvartova. Povećanje zaposlenosti, poglavito mladih, kroz zelenu industrijalizaciju, kroz instrumente zelene javne nabave i kroz razvoj društvenog poduzetništva", nadodaje kandidat za gradonačelnika Zagreba.

Predstavljanje (Photo: Slavko Midzor/PIXSELL)

Gradonačelničkog kandidata predstavila je politologinja i sveučilišna profesorica Danijela Dolenec i dugogodišnji aktivist za javna dobra Teodor Celakoski. "Radi se o čovjeku koji kombinira karakteristike borbenosti i znanja i upravo nam takve karkakteristike trebaju za gradonačelnika Zagreba koji će nam pomoći da vratimo Zagreb u svoje ruke”, komentirala je Dolenec.