Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednica na HDZ-ovoj konferenciji

'Hrvatska nije nikad bila u dubljoj krizi, osiromašena i gospodarski okljaštrena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ će cijeli paket svog gospodarskog programa predstaviti mjesec dana prije parlamentarnih izbora te će pred javnost doći s konkretnim potezima i smjernicama, rekao je u ponedjeljak predsjednik stranke Tomislav Karamarko, naglasivši da je HDZ spreman za izbore kada god budu.

"HDZ će kada dođe vrijeme prije izbora, javnosti i stručnoj javnosti ponuditi sve što će predvidjeti u svom programu. Reći ćemo - to je paket onoga svega što ćemo napraviti i koje rezultate možete očekivati u prvoj, drugoj ili trećoj godini. Nećemo mahati brošuricom i reći to je naš 'program 21 ili 78'. Doći ćemo s vrlo konkretnim programima", izjavio je Tomislav Karamarko novinarima nakon završetka konferencije "Hrvatska i EU - razvojna politika 2015. do 2020.", održane u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati

Najavio je da će ići u radikalne reforme koje će se postupno realizirati i za što je potreban konsenzus.

"Spremni smo za izbore kada budu", istaknuo je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a izrazio je zadovoljstvo rezultatima Konferencije "Hrvatska i EU - razvojna politika 2015. do 2020." na kojoj su, kako je rekao, detektirali probleme, donijeli dijagnozu te naznačili smjernice razvoja HDZ-ova gospodarskog programa koji sada ide u detaljizaciju.

Konferenciju, kojoj su uz mnoge hrvatske ekonomiste sudjelovali i predsjednik muenschenskog IFO instituta Hans-Werner Sinn, zastupnik u Bundestagu Klaus-Peter Willsch i bivši slovački premijer Mikulaš Dzurinda, organizirali su Zaklada hrvatskog državnog zavjeta, Zaklada Konrad Adenauer te Europska komisija u Hrvatskoj.

'Nije dosta samo rješavati probleme, a ne i uzroke'

Početku konferencije nazočila je i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, koja je poručila je kako se kvalitetnim mjerama može vratiti nada i optimizam hrvatskih građana, ali i povjerenje inozemnih ulagača.

"Ne smijemo zatvarati oči pred istinom jer ignoriranje problema neće učiniti da sami od sebe nestanu. Sazrelo je vrijeme za postizanje konsenzusa oko temeljnih pitanja gospodarskog razvitka kao što je to bio slučaj prilikom ulaska Hrvatske u NATO i EU, jer Hrvatska nije nikad bila u dubljoj krizi, osiromašena i gospodarski okljaštrena", rekla je predsjednica Republike.

Upozorila je i na dramatičan egzodus mladih i obrazovanih ljudi te izrazito negativne demografske trendove koji, ističe, traže hitne i osmišljenje mjere. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene