Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko Milanoviću:

'Ne bi me čudilo da Vlada predloži sjevernokorejski model razvoja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon objavljivanja istraživanja Crobarometar u Dnevniku Nove TV, prema kojem je HDZ-ova koalicija po popularnosti pretekla Kukuriku koaliciju, Karamarko je izjavio da je HDZ davno preteko SDP.

Nakon što su se u posljednje vrijeme od strane vladajućih mogli čuti prijedlozi po kojima bi se Hrvatska trebala ugledati na slovački ili švedski model gospodarskog razvoja, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je danas kako ga ne bi začudilo da netko iz Vlade predloži i "sjevernokorejski model".

Pročitajte i ovo Ilustracija proljetno izvješće MMF objavio prognozu za hrvatsko gospodarstvo, evo kada očekuju usporavanje rasta cijena Davor Božinović Motivacija uoči izbora Davor Božinović komentirao snimku predsjednika stranke i otkrio hoće li tražiti krivca: "Kada malo bolje poslušate..."

"Možemo i to očekivati ovih dana jer oni svaki dan drugo govore", rekao je Karamarko novinarima na Zagrebačkom velesajmu, uoči redovitog stranačkog sastanka zatvorenog za javnost.

Tomislav Karamarko: Rezultati nas vesele, ali razlika između nas i SDP-a je mnogo veća

Ustvrdio je da svaka zemlja treba imati i razvijati svoj specifični model jer nisu sve iste, ali da je HDZ-u uzor Njemačka u kojoj 95 gospodarstva čine mali i srednji poduzetnici. Napomenuo je da HDZ ima svoj model koji se temelji na razvoju jakog srednjeg sloja kojeg će dobiti preko malog i srednjeg poduzetništva.

Nakon što je u petak objavljeno istraživanje Crobarometar u Dnevniku Nove TV prema kojem je HDZ-ova koalicija po popularnosti pretekla Kukuriku koaliciju, Karamarko je rekao da je HDZ davno preteko SDP i HDZ-ova koalicija SDP-ovu. No, ponovio je kako ne želi davati značaj anketama, već će HDZ s partnerima na europskim izborima 25. svibnja dokazati da su bolji.

Predsjednik HDZ-a komentirao je i procjene HNB-a prema kojima ni ove godine u Hrvatskoj neće biti ostvaren gospodarski rast, ocjenjujući da će se to i dogoditi ostane li vlast koja samo radi na poreznoj politici.

"U velikom smo problemu, na kraju ćete doći u poziciju da nećete imati od čega rezati. Poreznog obveznika treba njegovati, o porezima ovisi sve", naglasio je.

Karamarko: HDZ ima program i ljude za izvući Hrvatsku iz teške krize

Smatra da ni jedna inicijativa vladajućih ne ide u smjeru rasta, razvoja i otvaranja radnih mjesta, zaključivši da vladajući svojom poreznom politikom idu "ubiti i zadnje radno mjesto u Hrvatskoj".

Karamarko se zauzima za stimuliranje malog i srednjeg poduzetništva, kojem bi smanjio poreze i oslobodio ih plaćanja doprinosa na godinu dana ako zaposle mladog čovjeka.

"Ima čitav niz takvih malih mjera kojih se oni ne žele sjetiti niti ih žele raditi", poručio je Karamarko.

Ustvrdio je da HDZ može u vrlo kratkom roku potaknuti proizvodnju i početi otvarati nova radna mjesta, a zadovoljan je što je i predsjednik Republike Ivo Josipović prepoznao njihov program kao dobar. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene