Obavijesti Video Pretražite Navigacija
krediti za poduzetnike

Tomislav Ćorić: "Obvezali smo se da će svaki kreditni zahtjev biti riješen u roku od dva mjeseca"

Tomislav Ćorić - 1
Tomislav Ćorić - 1 Foto: Provjereno
Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić nakon sjednice Vlade obratio se novinarima i osvrnuo se na Hamag-Bicro kredite za pomoć poduzetnicima te nestalu Ininu platformu.

Platforma Ivana D nestala je u Jadranu nakon nevremena koje i dalje otežava potragu za njom. Ćorić kaže da niti jedan ministar ne treba pokretati interne istrage u tom slučaju. "Siguran sam da će Ina d.d. učiniti sve da pronađe onoga koji je eventualno odgovoran za ovo. Ja odgovornost, u podacima koje imam, vidim u vremenskim uvjetima", rekao je ministar.

Pročitajte i ovo Kako promijeniti banku ZADUŽIVANJE I PREŽIVLJAVANJE Strah od recesije, što je to? U cijeloj Europi pali krediti, samo Hrvati stisnuli gas! Ilustracija Više rate Loše vijesti za korisnike kredita: Rastu kamate za 250.000 dužnika

Komentirao je dodjelu COVID kredita za poduzetnike. Kazao je da je prva linija kredita zatvorila 1,8 milijardu kuna potreba te da je u odbijenim slučajevima uglavnom bilo riječi o nepotpunoj dokumentaciji.

Ističe da je druga kreditna linija pokrenuta na inzistiranje ministarstva gospodarstva i inicijativu premijera da se što prije pomogne smo omogućili ovaj novac.

"Obvezali smo se da će svaki kreditni zahtjev koji dođe biti riješen u roku od dva mjeseca od predaje papira. Iza tog obećanja stojim kao ministar", kazao je Ćorić.

"Što se tiče odobrenja samih kredita, nije moguće odobriti 4000 zahtjeva u 10 dana. Jutros u 10 sati imali smo 21 zahjtev, administratori su odmah krenuli rješavati te zahtjeve", kaže ministar te dodaje kako je ideja da se svi zahtjevi riješe u roku od dva mjeseca. Ministar smatra i da su poduzetnici spremniji na ovu krizu nego prije 11 godina.

Preduvjeti za korištenje kredita kreirani su tako da su u obzir uzeti oni koji su prije kriza bili poslovno zdravi, uzimamo u obzir da su neki od tih poduzetnika u posljednjih par mjeseci ušli u probleme. Svoje dobro poslovanje morat će pravdati do početka ove godine, a ne tijekom krize, pojasnio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene