Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrio gdje će se graditi

Tomašević o stadionu razgovarao s Lukom Modrićem: "Ovo je sramota za glavni grad Hrvatske"

Tomislav Tomašević obišao je završetak radova na obnovi posljednje od svih osnovnih škola stradalih u potresu. Najavio je završetak obnova nekih od gradskih bolnica, koje ipak teku puno sporije, ali kazao je i gdje će se i pod kojim uvjetima graditi novi gradski stadion.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević predstavio je završetak radova na obnovi Osnovne škole Petra Zrinskog, čime se završava obnova svih osnovnih škola stradalih u potresu u Zagrebu.

Dotaknuo se i obnove gradskih bolnica te je kazao kako se nada da će Sv. Duh, Rockefellerova i Kukuljevićeva biti gotove do lipnja iduće godine, ali i naglasio da kod obnove bolnica ima dosta logističkih problema i neke stvari moraju ići i preko ministarstva. "Sve moguće obnove u gradu idu u isto vrijeme i stalno morate seliti pacijente, a taj je proces najteži u zdravstvenim ustanovama i ovdje je proces najkompleksniji", požalio se i izrazio nadu da će se taj problem uskoro riješiti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pomogla odluka Vlade Tomašević odustao od drastičnog poskupljenja vode: "Odgodit ćemo koliko god možemo"

Kazao je kako se sprema za doček Nove godine te će, kao i prošle, u novogodišnjoj noći obići sve gradske službe kako bi se uvjerio da sve funkcionira, posjetit će i dom za beskućnike, a nakon toga na Trgu će pozdraviti građane. 

O dočeku nogometaša rekao je da Grad nije bio zadužen za program te da je zadovoljan logistikom i koordinacijom gradskih službi, koje su dale svoj veliki doprinos. "Izuzetno sam ponosan i zahvalio bih svim građanima i svima koji su došli u Zagreb i uveličali taj događaj", izjavio je te se pohvalio da je sve odlično funkcioniralo što se tiče Grada. "Čistoća je Trg počistila za sat vremena."

Pročitajte i ovo Danijela Dolenec obnova vrtića Odluka o mjeri roditelj odgojitelj u ponedjeljak na Visokom sudu, Dolenec uvjerena u zakonitost: "Oni koji prigovaraju nemaju nikakve nove argumente"

"Ruglo i sramota"

Govoreći o aktualnom pitanju izgradnje novog nacionalnog stadiona na mjestu onog u Maksimiru, Tomašević je rekao kako "Grad raščišćava imovinskopravne odnose s nadbiskupijom vezano za teren na kojem je sada stadion" te očekuje da se u cijeli proces uključi i Vlada RH, što je tražila i nadbiskupija. Potvrdio je da je o stadionu razgovarao i s Lukom Modrićem

"Potrebno je u međuvremenu izgraditi zamjenski stadion u Kranjčevićevoj ulici, i on treba zadovoljiti sve uvjete UEFA-e, uključujući i broj mjesta za posjetitelje kojih će biti 12 tisuća, kako bi se na tom stadionu mogle igrati utakmice dok se gradi novi stadion", naglasio je Tomašević i dodao da je za izgradnju tog stadiona već osiguran novac u proračunu. 

"Ovakav stadion u glavnom gradu Hrvatske je sramota, sramota prije svega onih koji su 20 godina ulagali u tu sramotu, devastirali stadion i uložili 800 milijuna kuna u ovo ruglo i bez obzira na uspjeh reprezentacije, naša je obveza da se i to riješi i mislim da stvari idu u dobrom smijeru", kazao je Tomašević o maksimirskom stadionu, koji je trn u oku građanima Zagreba, ali i čitavoj Hrvatskoj.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene