Dobro raspoloženi Ivica Todorić je nakon izlaska na slobodu medijima poručio kako će ih još iznenaditi.

Galerija


Ivica Todorić danas je na sudu u Londonu pušten na slobodu. Nakon što se jutros predao britanskoj policiji, westminsterski sud Todorića je pustio na slobodu, kako je ekskluzivno doznao reporter Nove TV Andrija Jarak.

Vezani članci Fabris Peruško i Irena Weber (Foto: Dnevnik.hr) Potresi u Fortenova grupi? Fabris Peruško smijenio svoju zamjenicu Irenu Weber Ivica Todorić izašao iz Remetinca (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Todorić se raspisao u svom "memorandumu o dokazima kaznenih djela": "Ovo su dva kraka kriminalne zavjere"

Todoriću su nakon što je platio 100.000 funti jamčevine određene mjere opreza. Oduzete su mu putne isprave te mora nositi elektronsku narukvicu.

Sud je sljedeće ročište odredio za 10. travanj 2018. što znači da Todorić do daljnjega ostaje u Londonu.

Nasmiješen od uha do uha

Ivica Todorić zgradu suda u pratnji supruge Vesne napustio je nasmiješen od uha do uha te se kratko obratio novinarima.

„Drago mi je vas vidjeti. Idem doma. Danas jedna mala pobjeda, ali mislim da je isto tako velika. Ja sam danas građanin ovdje u Engleskoj“, kazao je Todorić.

Na pitanje kako je izgledalo današnje ročite na sudu Todorić je poručio:

Super, sve je bilo super. Bilo je dugo, ozbiljno i odgovorno“, kazao je Todorić.

Na pitanje slovenske novinarke je li mu žao što je upropastio Merkator kazao je kako je Agrokor unaprijedio Merkator. Iako ga mu je novinarka uporno postavljala pitanja, Todorić se nije dao iznervirati.

O Merkatoru: "Najbolji dućan u Europi"

„Dobili ste najbolji dućan u Europi. Dobili ste jedan perfektan biznis u Srbiji. To smo spojili. Imaju odličnu kompaniju tamo i više nigdje nisu negativni“, kazao je Todorić slovenskoj novinarki te joj obećao dati intervju.

Upitan ima li poruku za Martinu Dalić, Todorić je odgovorio: „Nemam ja za nju poruku“.

„Uskoro ćete me puno čuti. Ja ću se od sada oglašavati putem televizija. Puno televizija me zove, dogovorit ćemo se“, kazao je Todorić.

Na pitanje koju poruku ima za hrvatsku javnost, Todorić je kazao kako se u Hrvatskoj još puno toga mora napraviti.

Rekao je kako danas na sudu nije imao priliku reći da je žrtva političkog progona.
Na pitanje je li mu stavljena narukvica za praćenje, Todorić je odgovorio: „Nisu, nisu. Ja nikad ne nosim narukvice, čak ni satove“

„Hvala vam svima što ste ovdje došli, ja ću vas još puno iznenaditi. Ćao ljudi“, kazao je Todorić.