Ivica Todorić (Foto: Dnevnik.hr)
Ivica Todorić (Foto: Dnevnik.hr)

Ivica Todorić na blogu je poručio kako su mu teško povrijeđena ljudska prava.


Ivica Todorić oglasio se na blogu samo nekoliko sati nakon što ga je londonski sud uz mjere opreza pustio na slobodu.

Vezani članci Ivica Todorić izašao iz Remetinca (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Todorić se raspisao u svom "memorandumu o dokazima kaznenih djela": "Ovo su dva kraka kriminalne zavjere" Ivica Todorić (Foto: YouTube screenshot) Nakon što je završilo vještačenje oglasio se i Todorić: "Obraćam vam jer sam došao do skandaloznog saznanja..."

Napisao je kako ga sudska odluka veseli te da se u Londonu nalazi jer su mu "povrijeđena ljudska prava i ugrožena elementarna sigurnost".

Zahvalio je medijima koji su izvještavali ispred suda u Londonu te poručio kako će "itekako govoriti" jer je "sloboda govora jedno od temeljnih ljudskih prava"

Cijelu objavu pročitajte u nastavku:

"Kao što sam već javno izrekao, nisam se skrivao, moja su adresa te osobni i kontakti mojih odvjetnika vlastima poznate još od 10. listopada. Te sam podatke osobno dostavio nadležnim institucijama i čekao da me pozovu. Sud, čijem sam se pozivu odazvao čiste savjesti, je sagledao sve argumente obiju strana i odlučio da sam slobodan čovjek. Sudskoj se odluci veselim, no kao odgovoran čovjek ne mogu je i ne želim komentirati. U Londonu sam jer su mi teško povrijeđena ljudska prava i ugrožena elementarna pravna sigurnost i imam svako pravo boriti se protiv laži i konstrukcija kojima me se želi prikazati kao čovjeka koji je u teškoj opreci sa pozitivnim zakonima moje države. To nije tako, i to ću dokazati.

Neću dopustiti da me se političkim dekretom osudi bez suđenja kao i da me se ušutka jer moj govor očito smeta onima koji su mi oduzeli vlasništvo. Itekako ću govoriti, jer je sloboda govora jedno od temeljnih ljudskih prva ma koliko nekome smetala istina . Ovim bih putem posebno želio zahvaliti svim medijskim kućama čiji su predstavnici danas cijeli dan, unatoč lošem vremenu, bili pred zgradom suda kako bi javnost izvijestili o sudskoj odluci. Naravno, zahvaljujem i svima koji su izvještavali o ovom događaju a nisu stigli poslati svoje dopisnike. Javni je govor, pa bio on ponekad i kritika, stup svakog demokratskog društva i nitko ga nema pravo ograničavati", napisao je Todorić.