Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Saborski zastupnik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i predsjednik Srpskoga narodnog vijeća Milorad Pupovac izjavio je danas u Vukovaru kako je pravo HDZ-a da predloži smanjenje plaća saborskim zastupnicima i državnim dužnosnicima, ali o tome treba odlučiti Hrvatski sabor.


Na zamolbu novinara da komentira prijedlog Predsjedništva HDZ-a, koje je Vladi predložilo da se saborskim zastupnicima, ministrima i državnim dužnosnicima plaća smanji za 10 posto, Pupovac je podsjetio kako je 'to predlagao SDP, a sada i HDZ', dodajući kako nema nikakve sumnje da u politici štednje trebaju sudjelovati i saborski zastupnici, ministri i državni dužnosnici.

Vezani članci Joško Klisović Gradonačelniče, preplaćen sam: Joško Klisović od Tomaševića će tražiti smanjenje plaće. I manje luksuzan auto Milorad Pupovac Pupovac: ''Odlikovao bih predsjednika Milanovića ordenom velereda Dravsko-selotejpskog i ordenom reda Solno-kiselinskog''

>> Saborski zastupnici složni: Hoćemo manje plaće!

'To ne smije biti demagogija, nego realna mjera', ocijenio je, ističući da se mnogo djelotvornije može štedjeti tako da država sprječava korupciju, posebice političku.

Također je rekao da se državni novac ne treba trošiti neracionalno kao dosad, pri čemu je dio novca završavao u privatnim džepovima.