Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pupovac o smanjenju plaća

'To ne smije biti demagogija, nego realna mjera'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i predsjednik Srpskoga narodnog vijeća Milorad Pupovac izjavio je danas u Vukovaru kako je pravo HDZ-a da predloži smanjenje plaća saborskim zastupnicima i državnim dužnosnicima, ali o tome treba odlučiti Hrvatski sabor.

Na zamolbu novinara da komentira prijedlog Predsjedništva HDZ-a, koje je Vladi predložilo da se saborskim zastupnicima, ministrima i državnim dužnosnicima plaća smanji za 10 posto, Pupovac je podsjetio kako je 'to predlagao SDP, a sada i HDZ', dodajući kako nema nikakve sumnje da u politici štednje trebaju sudjelovati i saborski zastupnici, ministri i državni dužnosnici.

Pročitajte i ovo Dalibor Kratohvil povećanje od 56 posto Šefu HOK-a povećali i ovako golemu plaću: Upravni odbor u tome ne vidi problem, kažu da je to sve zbog njegova rada i angažmana Novac podaci DSZ-a Imate li taj iznos? Objavljena prosječna hrvatska plaća

>> Saborski zastupnici složni: Hoćemo manje plaće!

'To ne smije biti demagogija, nego realna mjera', ocijenio je, ističući da se mnogo djelotvornije može štedjeti tako da država sprječava korupciju, posebice političku.

Također je rekao da se državni novac ne treba trošiti neracionalno kao dosad, pri čemu je dio novca završavao u privatnim džepovima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene