Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks se, nazivajući bivšeg premijera 'Zorrom osvetnikom', očito našao do grla u problemima.


Naime, prošlog je mjeseca Vladimir Šeks u Dnevniku Nove TV kazao kako je 'Sanader jedan od osnovnih neprijatelja HDZ-a koji dolazi kao Zorro osvetnik'. No Sanader je, kako piše Jutarnji list, u srpnju dok ga je ispitivao USKOK kazao slično, da 'nije došao kao Zorro osvetnik'.

Vezani članci Slika nije dostupna Milinović: Kosor snosi dio odgovornosti za poraz HDZ-a Slika nije dostupna Tomašić: Hrvatska neće u EU dok ne istraži Šeksa, Jarnjaka, Radića...

Kako piše Jutarnji, Šeks će najvjerojatnije biti pozvan na ispitivanju u USKOK jer je izjavom pokazao da je upoznat sa sadržajem obrane Sanadera, što ne bi smio znati jer je to tajna.
Postavlja se pitanje hoće li USKOK na razgovor pozvati i aktualnog ministra Branka Bačića kojeg je blagajnica Branka Pavošević u iskazu objavljenom u medijima, optužila da je navodno sudjelovao u uništavanju dokaza o crnim fondovima, odnosno da je uništio bilježnicu u kojoj su bile evidentirane isplate i uplate.

Hoće li se na razgovoru u USKOK-u uskoro naći i HDZ-ov Ivan Jarnjak koji je 2008. godine potpisao i time odobrio kupnju BMW-a svom šefu? Jarnjak je u početku opovrgavao da zna bilo što o tome, no kad su mediji došli u posjed dokumenta, Jarnjak je na sebe preuzeo svu krivnju i tvrdio da je on odluku potpisao bez znanja Predsjedništva što u stvari znači da je krivotvorena.