Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stega i disciplina

Otkrivamo: Tko su premijerkini igrači, a tko je u nemilosti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po pravilima stranačke stege moraju funkcionirati ključni premijerkini ljudi.

Iako su svi u njezinom timu, to ne znači da svi imaju i jednako pravo glasa i zna se tko su njezini igrači, a tko je u potpunoj nemilosti.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku Andrej Plenković i Peđa Grbin Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra

Onaj koji u ime premijerke gasi požare definitivno je ministar Čobanković. Sati i sati pregovora s nezadovoljnim seljacima prešli su preko njegovih leđa, a krizne situacije njegov su teren. 'Premijerka njemu vjeruje i uvijek se može pouzdati u njega i šalje ga na takve pregovore i mislim da je on dobar pregovarač. Služi kao glavni vatrogasac', kaže Ksenija Oletić, stručnjakinja za odnose s javnošću.

Nesreće i afere opasno su poljuljale položaj ministra Kalmete, a njegova je nova strategija izbjegavanje medija. Nakon dugo vremena, dobio je vrući krumpir u ruke, u Splitu, gdje je smirivao sindikaliste. Luka Bebić i dalje tjera po svom, a to je i pokazao na zadnjem aktualcu. Kosor je ostala bez zaštite, a iz oporbe je pljuštala lavina neugodnih pitanja i optužbi. No, Bebić očito ignorira stranačku stegu. Izvjestan je i njegov odlazak u mirovinu nakon ovog mandata, no ipak, akcija traženja glasnogovornika nosi poruku. 'Traži nekoga tko će ga zamotati u celofan jednostavno mislim da želi malo poboljšati svoju situaciju unutar HDZ-a želi se pokazati da je bolji i da i on nešto radi', ističe Oletić.

Ministar Milinović otvorene kritike zamijenio je u javnosti iskrenom suradnjom. Jedan od ključnih igrača, nogometnim rječnikom, branič koji amortizira sve Vladine nepopularne i najbolnije poteze, jest ministar Ivan Šuker. 'Biti ministar financija u Vladi u ovako teško vrijeme jedna je od najvažnijih funkcija', kaže Oletić. Vladimir Šeks, s druge strane, jest nedodirljiv i on je, tvrdi Oletić, mozak stranke. No, uz glasnu šestorku postoje i oni malo manje glasni , a to su ministri Fuchs, Bajs, Vukelić, Ivić, i Biškupić.

Neugodna pitanja izbjegava i Popijač, a ministrica Dropulić za sve odašilje štura priopćenja, dok je Bianca Matković, nekada najmoćnija žena Banskih dvora, danas je u nemilosti. 'Da je češće davala intervjue da je češće sama predstavljala što ona radi jednostavno bi javnost bila na njezinoj strani. Danas ne može popraviti sliku u javnosti', zaključuje Oletić. Najlakše je, tvrdi Oletić Šimonoviću i Karamarku, dio su tima ali nemaju iskaznicu HDZ-a, pa tako ne moraju trpjeti stranačku stegu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene