Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više nepoznatih počinitelja usmrtilo je iz vatrenog oružja Vinka Žuljevića Klicu (57) u nedjelju oko 8 sati u središtu Sesveta, potvrdio je zamjenik državne odvjetnice u Zagrebu Jurica Ilić.


Žuljevića se u medijima povezivalo s jednim zagrebačkim mafijaškim klanom, na čijem je čelu bio Vjeko Sliško, koji je preminuo od posljedica atentata u središtu Zagreba u ožujku 2001.

Vezani članci Tin Šunjerga osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva roditelja (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Vrhovni sud smanjio kaznu Tinu Šunjergi na 35 godina Rekonstruiranje ubojstva brata ličkog ugostitelja Macole (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Ugledni vještak napravio računalnu rekonstrukciju ubojstva: "U zatvoru je krivi čovjek!''

Široj javnosti Klica je postao poznat tijekom suđenja za ubojstvo Veselina Marinova u kojem je oslobođen optužbi.

Sud je zaključio da je Žuljević u Marinova, dugogodišnjeg tjelohranitelja zapovjednika Kažnjeničke bojne HVO-a Mladena Naletilića Tute, pucao u samoobrani.

Likvidiran Vinko Žuljević Klica - Jutro je proveo na misi, a onda ubijen u sačekuši

To je na suđenju potvrdio i njegov kum Vlado Rajić, koji se posljednji put u stupcima crne kronike spominjao 2013. kada je s Klicom priveden zbog prodaje podataka o kriminalističkim istraživanjima, odnosno curenja povjerljivih policijskih podataka.

Podatke o tajnim istragama navodno su prodavali ranije prijavljeni policajac Marko Svalina i Vjekoslav Drnić, a njihov slučaj još čeka sudski epilog.

U srpnju 2013. Klicu se u medijima povezivalo i s pokušajem iznude poznatog ugostitelja Nikole Bušljete, spominjao se kao jedan od suvlasnika zaštitarske tvrtke, koja je među ostalim surađivala sa Zagrebačkim holdingom.

U ožujku 2009. Žuljević je ozlijeđen u naletu vlaka na njegov automobil, a od ozljeda zadobivenih u toj nesreći njegov je otac preminuo u bolnici. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook