Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar Milinović pun suosjećanja: Nekada se od sepse umiralo, nije bilo šanse da preživite.


Muškarac koji je krajem srpnja stigao u bolnicu s teškim iz prometne nesreće, sigurno nije morao postati vijest. Nakon nekoliko dana liječenja utvrđeno je da mu je rebro probilo pluća koja su se punila gnojem. Ubrzo je inficiran bakterijom otpornom na lijekove te ga je napala gangrena. Zašto? Odgovor se još traži. Bez oka, slijep na drugo, bez prstiju i peta na nogama - još uvijek se za život bori 45-godišnjak koji je krajem srpnja završio u riječkoj bolnici nakon prometne nesreće.

Vezani članci Vatrogasna postrojba Zagreb objavila snimku VIDEO Nakon tragedije u Novom Marofu vatrogasci objavili snimku koja prikazuje zašto ne treba paliti vatru kraj medicinskog kisika Sanitetski prijevoz Pacijent im ispao, udario glavom u beton i preminuo: Medicinska sestra i vozač sami dali otkaz

>> U bolnici ostao bez peta, očiju i prstiju?

'To je pacijent koji je bio u jednoj takvoj teškoj situaciji a to je razvoj sepse i koji je imao komplikacije same bolesti, shodno tome su se dogodile dodatne komplikacije', objasnio nam je prof.dr.Herman Haller, ravnatelj KBC Rijeka. Muškarac je u bolnici inficiran stafilokokom otpornim na sve antibiotike te ga je zahvatila sepsa, a zbog nje je došlo do gangrene. 'Nekada se od sepse umiralo dakle, nije bilo šanse da preživite, danas tehnologija i metodologija liječenja daju određene rezultate', istaknuo je ministar zdravstva Darko Milinović.

Milinović poučen slučajem Maškarin odmah poslao nadzor

Ipak, pitanje ostaje tko je odgovoran za teško stanje pacijenta osakaćenog za cijeli život? 'Zamolio sam da se sprovede stručni nadzor Ministarstva zdravstva i Hrvatske liječničke komore i na taj način da se dođe do potpune istine', rekao je Haller, a Milinović je, opečen slučajem Maškarin, odmah reagirao i poslao nadzor u Rijeku. 'Poslao sam izvanredni nadzor, ne dajući nimalo prilike bilo kakvim insinuacijama i budimo strpljivi nekoliko dana', poručio je Milinović. Nesretni je pacijent, u međuvremenu, i dalje u riječkoj bolnici, na odjelu intenzivne njege gdje se liječnici bore za njegov život.

Ravnatelj je danas razgovarao s liječnicima koji su sudjelovali u liječenju pacijenta, a u Rijeku stiže i inspekcija Ministarstva zdravstva. Dakle, preostaje nam sačekati oko tjedan dana pa bi se onda trebalo znati je li riječ o nemaru, grešci ili pak nesretnom slučaju.