Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preko tri granična prijelaza

Tijekom vikenda u Istru došlo oko 136 tisuća gostiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preko triju graničnih prijelaza u Istri - Kaštela, Plovanije i Požana, od petka do danas u podne u Republiku Hrvatsku ušlo je 136.368 turista, među kojima je više od 124 tisuće bilo inozemnih turista

U istom razdoblju Hrvatsku je preko tih graničnih prijelaza napustilo 92.418 putnika, uglavnom stranih turista (80.700). Najveći promet na graničnim prijelazima zabilježen je tijekom jučerašnjeg dana kada je u Istru ušlo oko 67.800 putnika, od toga 61. 126 inozemnih gostiju. od inozemnih gostiju najbrojniji su bili Slovenci i Nijemci.

Pročitajte i ovo Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije" Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti"

>> Koliko smo ljubazni domaćini?

Prema podacima pulske Zračne luke u Pulu je tijekom vikenda sletjelo i uzletjelo sedamdesetak zrakoplova te je u Istru tom prigodom doputovalo oko 4.700 gostiju, a otišlo njih 4.500. Među putnicima 40 posto njih bilo je ruskih državljana. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene