Tihomir Orešković poručio je kako se na planira vratiti u politiku.


Na konferenciji za medije će bivši premijer Tihomir Orešković dao je  potporu bivšem ministru gospodarstva u njegovoj vladi, članu kluba saborskih zastupnika Mosta Tomislavu Paneniću u njegovoj kandidaturi.

Vezani članci Slika nije dostupna Bivši ministar gospodarstva o projektu 'za kojeg će izginuti u Saboru' Slika nije dostupna MOST demantirao medijske napise o ministrima: 'Ništa nije gotovo'

"Moj dobri prijatelj došao mi je dati podršku da u ovoj županiji riješimo probleme koji nas sve muče. Bio bi sretniji da dolazim u županiju koja je med i mlijeko, ali svjesni smo da imamo mnoge probleme koje se ne zna kako riješiti", kazao je Panenić i dodao da će njegov mandat biti obilježen potporom gospodarstvu.

Kazao je da mu je Orešković ukazao veliku čast svojom podrškom.

"Drago mi je da smo se našli u gradu heroju i da mogu dati podršku Paneniću kako neovisnom kandidatu za župana. On je bio dio moje vlade i kvalitetan ministar gospodarstva", kazao je Orešković.

Kazao je kako je Panenić stručnjak koji se borio da aktivira investicije u gospodarstvu u Slavoniji.

"IBM je odlučio investirati u Hrvatsku. Gospodin Panenić je našao soluciju zahvaljujući kojoj je IBM donio to odluku. Ja nisam dio nijedne stranke, ali uvijek ću prepoznati kvalitetne ljude", kazao je Orešković.

"Moja stranka je Hrvatska"

Na pitanje znači li podrška Paneniću povratak u politiku te hoće li surađivati s Mostom, Orešković je odgovorio

"Ne, moja stranka je Hrvatska", kazao je Orešković.

Na pitanje bi li opet prihvatio poziciju premijera, rekao je da je već imao priliku politički se aktivirati, ali to nije učinio.

"Poštujem Most, kad mi je bilo najteže, oni su bili uz mene i to neću nikada zaboraviti", kazao je.

Osvrnuo se i na krizu u Agrokoru te ustvrdio da je "lex Agrokor" bio pozitivan pomak.

"Pustimo stručnjake da rade posao. Dok ne vidimo analizu ne znamo gdje stojimo. Prema mojem iskustvu, mislim da ćemo trebati vidjeti neke promjene. Moguć je da će se likvidirati dio imovine da se vrati dug, smanjiti broj radnika, a mogući je i vanjski strateški partner", kazao je Orešković i kazao da nije znao za probleme u Agrokoru dok je bio premijer.

Marić je za mene bio "Plug and Play"

Za ministra financija Zdravka Marića kazao je kako se on pokazao kao sposoban stručnjak s iskustvom u privatnom sektoru.

"Ne mogu ništa loše reći za njega. Za mene je on bio Plug & Play", kazao je Orešković.

Rekao je da je Plenković lex Agrokorom kupio vrijeme dok se ne smire tenzije te da je to bio pametan potez.

Plenkoviću je čestitao premijeru na rješavanju problema gužvi na granicama.

"Što se njegovih odluka tiče, vrijeme će pokazati...", rekao je Orešković.

Na pitanje je li u žao što je prihvatio mjesto premijera, Orešković je kazao kako ga to ljudi često pitaju.

"Nije mi uopće žao. Na kraju kad čovjek pogleda gdje smo danas, meni je čast. To što sam ja prošao nije bilo lako. Nadam se da smo nešto ostavili iza nas", kazao je Orešković.

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju