Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Thompsonova turneja počinje 13. travnja u Vukovaru, a završava velikim koncertom na Maksimiru 16 lipnja. U međuvremenu će svirati i u sarajevskoj Skenderiji.


Podsjetimo, tom se koncertu usprotivila Židovska zajednica u BiH, tvrdeći da Thompsonu treba zabraniti nastup jer je - fašist. 

Vezani članci Marko Perković Thompson (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Iako je otkazao koncert: Milinović se i dalje nada da će Thompson pjevati u Lici Slika nije dostupna Odgođen Thompsonov koncert u Sarajevu

- Što se tiče fašizma to su zaista provokacije, podvale i podmetanja.Volio bih da činjenicama govore što je to kod mene fašizam. Ako ne razumiju neka prevedu moje pjesme da vidimo gdje tu ima fašizma i nacizma, komentirao je optužbe Thompson. 

Osim židovskih organizacija Thompsonovom se nastupu protive i neke nevladine udruge i vojne udruge vezane za Armiju BIH. U Sarajevu ću nastupiti kao gost Hrvatskog katoličkog dobrotvornog društva. Sav prihod od koncerta ići će za izgradnju Katoličkog doma. 

- Ljudi su me pozvali i ja sam se tom pozivu odazvao, kaže Thompson i dodaje: 

- Kažu da se buni Armija BiH, zašto se HVO ne buni?! Kažu da se bune Židovi i neke vjerske zajednice. Volio bih znati je li itko pitao katolike bune li se oni. Čini mi se da se zaboravlja da je BIH i hrvatska zemlja.
 
Prije nego li je i počela, Thompsonova turneja je tako izazvala velike polemike. Kao i uvijek dosad.