Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Tridesetogodišnji Splićanin, koji je brutalno pretučen u noći 3. srpnja na splitskom predjelu Barutana, bori se za život.


Jakov Marović, Splićanin kojega su u noći 3. srpnja teško pretukli za sada nepoznati počinitelji, trenutno se nalazi u induciranoj komi u KBC-u Split. Mladić ima izljev krvi u mozak te je operiran, ali je i dalje u teškom stanju. 

Vezani članci Mara Begonja (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Letvom slomio ruke trudnici i njezinim roditeljima, sud ga pustio na slobodu: "Snimite što mi je napravio, moram na operaciju" Deveta splitska Parada ponosa (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 2 U Splitu održana deveta Povorka ponosa: ''To je ljubav, čista ljubav i treba je podržati u svemu''

''Mojeg je brata ispred zgrade njegova prijatelja dočekala ekipa od dvanaestak mahom mlađih ljudi, od kojih su ga petorica tukla. Najprije je dobio bocom u glavu, zatim metalnom šipkom po tijelu, a kad je pao na tlo, tukli su ga rukama i nogama po cijelom tijelu. Brat je prije ovog događaja u svoj automobil posjeo desetogodišnjeg dječaka, inače brata svojeg prijatelja. Otišli su na benzinsku pumpu kupiti Coca-Colu i kad su se ubrzo vratili pred dječakovu zgradu, oni su nasrnuli na njega. Razlog ne znam, vjerojatno su mislili da je u automobilu Jakovljev prijatelj, inače brat tog desetogodišnjaka'', rekao je za Slobodnu Dalmaciju brat pretučenog mladića Tomislav Marović.

Razlog i počinitelji teškog nasilja još uvijek su nepoznati, iako su policiji dostavljene fotografije i poruke koje su međusobno izmjenjivali napadači.