Obavijesti Video Pretražite Navigacija
4 godinšnja doba istovremeno

Snijeg pao na Triglavu, a u Srbiji i Makedoniji +40!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontinentalna Hrvatska nakon dužeg vremena dočekala je svježije jutro, s prosječnom temperaturom od 15-ak stupnjeva Celzija u 7 sati.

Situacija na Jadranu jutros je ipak toplija nego na kontinentu, i to za, u prosjeku 5 stupnjeva Celzija. Mnogima je dobro došlo osvježenje. Niža temperatura zraka pravi je predah od vrućina koje nas prate već dulje razdoblje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rekordne temperature Svjedočili smo najtoplijem 17. lipnju otkako se mjere temperature Slika nije dostupna Treba ovo izdržati DUSZ upozorava: Prijete nam toplinski udari!

>> Pogledajte reakciju turista na današnje osvježenje

Na Jadranu će tijekom prevladavati sunčano, a samo je ujutro na sjevernom dijelu prolazno moguća kratkotrajna kiša. U unutrašnjosti Hrvatske prijepodne će biti umjerena i povećana naoblaka, a ponajprije u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima, gdje može pasti i malo kiše.

Poslijepodne se očekuje razvedravanje. Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu će uz obalu puhati umjerena i jaka, na sjevernom i srednjem dijelu na udare i olujna bura. Na otvorenom moru srednjeg i južnog Jadrana puhat će umjeren i jak sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 22 do 27, a na Jadranu od 29 do 33 stupnjeva Celzija.

Prava zanimljivost da dolazi s meteorološke postaje na planinarskom domu Kredarica na Triglavu, gdje je jučer padao snijeg uz pad temperature na 1 stupanj Celzija. Za kontrast, u isto vrijeme u dijelovima Srbije Kosova te u Makedoniji temperature se dosegle i 40 stupnjava. Paračin u Srbiji jučer je tako mjerio nevjerojatnih 41,2 stupnja Celzija, prenosi Dalmacija News.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene