Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svima je jasno kako su vrućine postale nepodnošljive, no priopćenja upozorenja građanima da se klone nepotrebnog izlaganja 'paklenim' temperaturama, preplavila su stranice DUSZ-a, DHMZ-a i HZJZ-a.


Poruka sve tri institucije je jasna - klonite se izlazaka po najvećim vrućinama izvan kuće. Sunce i visoke temperature ne uzmiču, a temperatura bi se danas mogla popeti i do 38 stupnjeva u Slavoniji te dalmatinskom zaleđu!

Vezani članci Bijeg od vrućina Pakleni dan: Od jutra visoke temperature, gotovo cijela Hrvatska iznad 30 stupnjeva, crveno upozorenje prošireno na još jednu regiju Automobil, ilustracija - 3 Pregrijana vozila prava su opasnost, evo koliko treba kockici leda da se otopi u vrućem autu

DUSZ je na svojim stranicama objavio upozorenje za naredna četiri dana, odnosno do subote, po principu male, umjerene i velike opasnosti od toplinskog vala u raznim dijelovima Hrvatske.

DHMZ ističe kako se i danas očekuju velike vrućine te ponegdje mogući kratkotrajni pljuskovi i grmljavina i to najvjerojatnije u Gorskom kotaru, Lici, Istri te na sjeverozapadnom području.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo na svojim je stranicama objavio i veliki vodič s uputama i savjetima kako preživjeti vrućine i izdržati toplinske udare.

Treba ponoviti kako stručnjaci ne preporučuju izlazak na sunce u periodu između 11 i 17 sati, kad je sunce najjače i kad je UV zračenje najopasnije.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.