Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treba ovo izdržati

DUSZ upozorava: Prijete nam toplinski udari!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svima je jasno kako su vrućine postale nepodnošljive, no priopćenja upozorenja građanima da se klone nepotrebnog izlaganja 'paklenim' temperaturama, preplavila su stranice DUSZ-a, DHMZ-a i HZJZ-a.

Poruka sve tri institucije je jasna - klonite se izlazaka po najvećim vrućinama izvan kuće. Sunce i visoke temperature ne uzmiču, a temperatura bi se danas mogla popeti i do 38 stupnjeva u Slavoniji te dalmatinskom zaleđu!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rekordne temperature Svjedočili smo najtoplijem 17. lipnju otkako se mjere temperature Slika nije dostupna 4 godinšnja doba istovremeno Snijeg pao na Triglavu, a u Srbiji i Makedoniji +40!

DUSZ je na svojim stranicama objavio upozorenje za naredna četiri dana, odnosno do subote, po principu male, umjerene i velike opasnosti od toplinskog vala u raznim dijelovima Hrvatske.

DHMZ ističe kako se i danas očekuju velike vrućine te ponegdje mogući kratkotrajni pljuskovi i grmljavina i to najvjerojatnije u Gorskom kotaru, Lici, Istri te na sjeverozapadnom području.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo na svojim je stranicama objavio i veliki vodič s uputama i savjetima kako preživjeti vrućine i izdržati toplinske udare.

Treba ponoviti kako stručnjaci ne preporučuju izlazak na sunce u periodu između 11 i 17 sati, kad je sunce najjače i kad je UV zračenje najopasnije.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene