Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon nešto više od pet mjeseci od kada ga je uvela, Vlada teleoperaterima ukida poseban porez od šest posto na sms i mms poruke te govorne usluge.


Tvrdi da su zakonom postigli svoju namjeru, a to je da natjeraju operatere na nove investicije.

Vezani članci Vila, ilustracija Prosječna plaća i vila s bazenom? Sustav provjere nesrazmjera imovine može biti bolji, a proračun to ne bi koštalo ni lipe. Ipak - kaže oporba, nešto nedostaje Andrej Plenković na sjednici Vlade Plenković: ''Ili biramo put prema zdravlju i ukidanju ograničenja ili put prema hospitalizacijama i dodatnom broju preminulih''

U saborskoj raspravi oporba je istaknula da ne postoje uvjerenja kako će investicije krenuti, a da ni cijene telefoniranja u Hrvatskoj, kao što je to najavljeno zbog ukidanja poreza, neće biti niže.

'Ova odluka je licemjerna jer se u 6 mjeseci ništa nije promijenilo, pred kraj očekujemo da dođe do ulaganja, da se izjednače cijene roaminga', rekao je Ivo Jelušić iz SDP-a.

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.