Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Telegraph savjetuje kupnju nekretnina u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski Telegraph savjetuje da je trenutno najbolje kupiti nekretninu u Hrvatskoj. U velikoj reportaži dijele i savjete kako izbjeći Ministarstvo pravosuđa od kojeg je potrebno dobiti dozvolu za kupnju nekretnine, ako ste strani državljanin.

Kao važnu preporuku Britanci navode kako će Hrvatska gotovo sigurno od 2011. godine postati članica Europske unije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pristupanje EU Telegraph: Hrvatskoj se žele nametnuti najteži uvjeti za članstvo dosad Slika nije dostupna Britanski mediji o Hrvatskoj The Telegraph: Hrvatska će danas dobiti datum ulaska u EU

Naime, kažu kako strani kupci moraju imati posebno dozvolu Ministarstva pravosuđa, a koja se u prosjeku čeka dvije godine, ali predlažu i rješenje. 

'Možete kupiti nekretninu osnivajući tvrtku u Hrvatskoj i to za cijenu od 500 eura, jer tako izbjegavate čekanje na dozvolu. Mnogi agenti koji prodaju nekretnine, pomoći će vam osnovati tvrtku u Hrvatskoj i to za proviziju', savjetuje Telegraph.

'U zemlji gdje je prosječna godišnja plaća oko 7 tisuća funti, domaći ljudi ne mogu si priuštiti kupnju nekretnina u centru Dubrovnika, no zato vi možete', savjetuje Mandy-Jo Walter iz Yorkshierea.

Autor teksta Phil McNeill navodi i podatke koji predviđaju kako će Hrvatska za deset godina biti među top pet turističkih destinacija.

Tako za Šipan kažu kako je od Londona do tog otoka potrebno svega četiri sata. Dva sata su rezervirana za avionski let, taksi prijevoz do luke, te 40-minutni izlet katamaranom i eto vas na otoku. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene