Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Plovilo Lučke ispostave Milna jutros oko 9,30 sati preuzeo je s kruzera 'Norwegian Jade' u hvarskom kanalu 20-godišnju putnicu A. M. u teškom zdravstvenom stanju, koja je prevezena do splitske bolnice, izvijestilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.


Obavijest o potrebi hitne evakuacije putnice u kritičnom stanju Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru primila je od tvrtke 'Jadroagent', te je odmah obaviještena Lučka kapetanija Split, dok se putnički brod u vrijeme poziva nalazio u Hvarskom kanalu.

>>Snimke čitatelja: 'Kruzer je došao na pet metara od obale'

Vezani članci Natpis COVID-19 na vratima u bolnici, ilustracija Oni imaju COVID bolnicu i neće dizati šatore: "Mi nemamo potrebe za time i o tome ne razmišljamo" Krešimir Luetić i Martina Bolšec Oblak - 3 Predsjednik liječničke komore upozorava: "U samo desetak dana udvostručen je broj pacijenata koji trebaju bolničku njegu. Resursi nisu neograničeni"

Prema brodu je poslan brod 'Marjan' Lučke ispostave Milna, čiji su djelatnici putnicu A.M.(20) iz Texasa dovezli do lučice Zenta, odakle je vozilom hitne medicinske pomoći prevezena do splitske bolnice. Kruzer 'Norwegian Jade', dužine 294 metra, plovi pod zastavom Bahami, a u 10,30 sati stigao je u splitsku luku na sidrište. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook