Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatne snimke iz Splita

Snimke čitatelja: 'Kruzer je došao na pet metara od obale'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi koji su se jutros zatekli na plaži Kaštelet, poznatijoj kao plaža Obojena svjetlost u Splitu, imali su što i vidjeti - grdosiju od kruzera, koju su sekunde dijelile od nasukavanja ili čak teže havarije.

Čitateljica našeg portala, 22-godišnja Matea Čikeš iz Splita, poslala nam je fotografije kruzera New Amsterdam, kompanije Holland America Line, koji se zaustavio 'mrvicu' preblizu obale, samo kojih 150 metara od poznate splitske plaže Obojena svjetlost.

Pročitajte i ovo Novčanica od 50 eura 50 eura Nasjela na lažne eure: Policija podsjeća kako ih prepoznati Ilustracija ubacili joj "prozirnu kapljicu"? Kruži uznemirujuća snimka o brutalnom silovanju djevojke: "Nađena je u garaži sva krvava, bez gaćica, raščupana..."

'Bila je panika totalna, nije se nasukao, ali je došao taj ogromni kruzer sve do zaštitnih bova, ma na pet metara od obale, nikako se nije mogao vratiti, bilo je desetak minuta prave panike, čini se da mu je sidro popustilo, veliki su valovi i jugo ga je samo nosilo do obale. Brodići su prevozili putnike s tog kruzera', ispričala je Matea za Dnevnik.hr.

U splitskoj policiji su zaprimili tek jedan poziv vezan uz kruzer.

'Dobili smo dojavu u 11:10 sati od građanina da bura nosi kruzer prema obali, međutim s kruzera se nitko nije javio, nije bilo paničnih poziva drugih građana, informaciju smo odmah proslijedili Lučkoj kapetaniji, zasad nemamo povratne informacije', rekla je Ana Čepić iz Službe za odnose s javnošću PU splitsko-dalmatinske za Dnevnik.hr.

Ministarstvo: Nije bilo opasnosti

U međuvremenu je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture priopćilo da prave opasnosti nije bilo. 'Ističemo kako prilikom dolaska i boravka kruzera nizozemske zastave imena 'New Amsterdam' dužine 291 metara sa 2143 putnika i 865 članova posade nije došlo do nikakve ugroze sigurnosti putnika, posade, niti broda. Također, minimalna udaljenost kruzera od obale nije ni u jednom trenutku bila ispod 500 metara, a trenutno se brod nalazi na 900 metara od obale.
Kruzer je uplovio jutros u 7.30 sati na sidrište luke Split, a doplovio je iz Venecije. U 8.00 sati započeo je iskrcaj putnika, a jedino je zbog vjetra dolazilo do manjih manevara', stoji u priopćenju Ministarstva.

Ako imate dodatne informacije, fotografije ili video pošaljite na moj.report@dnevnik.hr

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene