Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O krizi u Agrokoru

Tedeschi: "Situacija je dramatična, teško da će se dobavljači izvući bez otpisa potraživanja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Emil Tedeschi poručio je kako je teško da će se dobavljači iz krize Agrokora izvući bez otpisa dijela potraživanja.

Šef Atlantic Grupe Emil Tedeschi na HUP-ovoj konferenciji Dan poduzetnika komentirao je koliko na poslovanje grupe utječe kriza u Agrokoru.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 2 Dopuna istrage Dnevnik Nove TV doznaje: Ide se na novo skupo vještačenje u slučaju Agrokor, odabir pao na inozemne financijske vještake Slika nije dostupna Poslao poruku građanima Tedeschi oštro po Todoriću: "Za optuživanje drugih moraš biti čovjek bez morala, obraza i samokritike"

Bez imalo ustručavanja situaciju je nazvao dramatičnom, ali i dodao kako Atlanic Grupa nije previše izložena, da Atlanticu u punom kapacitetu Agrokoru isporučuje robu, da se računi od 10. travnja uredno podmiruju, ali i kako će dobavljači teško izaći iz ove situacije bez otpisa dijela potraživanja od Agrokora, javlja Lider.

"Teško da ćemo izaći bez ikakvih otpisa, ali bitno je da ih možemo podnijeti. Važno je i da nema “uravnilovki” jer, jedni su dobro upravljali rizicima, drugi nisu. Mi smo solidarni prema drugim dobavljačima, ali dio poslovne zajednice u apsolutnoj je negaciji oko razloga zašto je do svega ovoga došlo. Atlantic može pretrpjeti 100 posto otpisa, međutim o brojčanim iznosima ne mogu govoriti u javnosti. Ne zazivam otpise, samo kažem da mi to teoretski možemo podnijeti. Prema svim pokazateljima obveze Agrokora su veće nego što je imovina. Dakle, otpise ne prizivamo, ali će se oni dogoditi", rekao je Tedeschi.Z

"Zbog čega je došlo do kriza u čitavom nizu kompanija koje su surađivale s Agorkorom i zbog čega su u krizu došle i financijske institucije? Kakav je nivo korporativnog upravljanja, koliko je transparentan i efikasan te kako upravljamo rizicima? Za to nam nije kriva ni ova ni prošla Vlada", zaključio je Tedeschi.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene