Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrana, zelenilo, odmor

Talijanski turist: Radije idem u Istru, na moru nema sadržaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako niste za odmor na moru, onda je unutrašnjost Istre upravo za vas. Tamo se iz godine u godinu mnogo ulaže, ali i nude razne mogućnosti, od spavanja na sjenu do trčanja po prirodi. I ono najvažnije, uživanje u domaćoj hrani i dobrom vinu.

Zelena Istra čini čuda. I oni koji vole more, u zelenoj Istri, brzo ga zaboravljaju. 'Hoćemo li ići na more ili u unutrašnji dio Istre, ovo što sam prvo vidio, zaista mi je drago da smo odlučili doći ovdje,' rekao je Marinko Bučić iz Rijeke. 'Jedan vrlo ugodan ambijent, ima jedan krasan miris, očito će bit dobra hrana,' dodala je Vjera Kapetanić iz Rijeke.

Kako i ne bi kad je sve domaće, a stopljeno s prirodom Gologoričkog dola. 'Istarski pršut, sir kravlji, ovčji, istarska maneštra, juha, fuži, njoki sa mesom od ovog boškarina,' rekla je Ana Stojšić iz agroturizma Dol. I sve to za pristupačnije cijene nego na moru. Ništa manje Istrom nije oduševljen talijanski par koji već godinama iz Špinovaca gleda drevni Motovun.

Pročitajte i ovo tuča Tuča i grmljavina VIDEO/FOTO Veliko nevrijeme u središnjoj Istri: Tuča i munje iznenadile stanovnike Ilustracija UŽIVANJE UZ DOZU OPREZA Objavljena karta rasprostranjenosti meduza: Ne približavajte im se i izbjegavajte dodir!

'Zbog prirodne ljepote, dobre kuhinje i mira kojeg na moru na nalazim,' rekla je Carolina iz Italije. 'Za Ferragosto bih došao opet ovdje jer na moru nema nikakvog sadržaja,' dodao je Sergio iz Italije. Sunce i more nisu dovoljni. Traži se više, a unutrašnjost to pruža. Ovdje se mogu upoznati neke sasvim nove priče.

'Nudi se priroda, neograničene šetnje, sezonsko voće, sami si vade krumpir, luk, sami si peru grožđe, imamo jedan vrt za njih,' rekao je Denis Tikel iz agroturizma Špinovci. A ako baš ne možete bez mora, od njega vas dijeli samo pola sata. Pa birajte.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene