Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Dao sam mu jasne primjedbe na činjenicu da on namjerava na naš Božić putovati na Kosovo', rekao je Tadić.


Srbijanski predsjednik Boris Tadić u Kopenhagenu je izrazio hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću primjedbe u povodu najava da će Mesić posjetiti Kosovo na dan kada se u Srbiji slavi pravoslavni Božić, prenijela je u petak srbijanska televizija.

>> Tadić: Hrvatske izjave kvare odnose dviju zemalja

Vezani članci Pucnjava na Kosovu Pucnjava na Kosovu: Muškarac pobjegao iz policijske postaje, policijac ga ranio u rame Slika nije dostupna VS: SAD pohvalio Mesićev posjet Kosovu

'Dao sam mu jasne primjedbe na činjenicu da on namjerava na naš Božić putovati na Kosovo i Metohiju i zbog svjedočenja hrvatskog predstavnika u Međunarodnom sudu pravde', rekao je Tadić u izjavi srbijanskoj državnoj televiziji RTS.

Obojica predsjednika u Kopenhagenu sudjeluju na summitu UN o klimatskim promjenama. Tadić je dodao kako je istodobno izrazio želju da Srbija ima najbolje moguće odnose s Hrvatskom, ali da su primjedbe 'više nego jasne' te da on očekuje što će nadležne hrvatske institucije učiniti u bliskoj budućnosti.

Srpski mediji: Posjet će zaoštriti odnose Srbije i Hrvatske

'U svakom slučaju, Srbija, kao ključni čimbenik stabilnosti u jugoistočnoj Europi, želeći dobre odnose s drugim državama, ima obvezu dati jasne primjedbe na ponašanje predstavnika drugih država kad je riječ o regionalnoj politici i kad su naši legitimni interesi na dnevnom redu', istaknuo je srbijanski predsjednik.

Beogradski mediji u petak i proteklih dana prenose kako će Mesić pred sam kraj svog predsjedničkog mandata posjetiti Kosovo 7. siječnja, kad Srpska pravoslavna crkva slavi Božić. To će, navodi se, biti njegova posljednja vanjsko-politička aktivnost na mjestu predsjednika države što će, kako ističu srbijanski mediji, zaoštriti odnose između Hrvatske i Srbije. (Hina)