Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret u Kopenhagenu

Tadić zamjerio Mesiću posjet Kosovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Dao sam mu jasne primjedbe na činjenicu da on namjerava na naš Božić putovati na Kosovo', rekao je Tadić.

Srbijanski predsjednik Boris Tadić u Kopenhagenu je izrazio hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću primjedbe u povodu najava da će Mesić posjetiti Kosovo na dan kada se u Srbiji slavi pravoslavni Božić, prenijela je u petak srbijanska televizija.

Pročitajte i ovo Xhelal Svecla Sudionici su identificirani Kosovski ministar unutarnjih poslova priziva podnošenje tužbe protiv napadača u Banjskoj: "Ta skupina bavila se kriminalnom djelatnošću i ranije" Eksplozija na Kosovu - 2 Policija na terenu VIDEO Eksplozija na Kosovu: Bačena ručna bomba pored motela, ima ozlijeđenih

>> Tadić: Hrvatske izjave kvare odnose dviju zemalja

'Dao sam mu jasne primjedbe na činjenicu da on namjerava na naš Božić putovati na Kosovo i Metohiju i zbog svjedočenja hrvatskog predstavnika u Međunarodnom sudu pravde', rekao je Tadić u izjavi srbijanskoj državnoj televiziji RTS.

Obojica predsjednika u Kopenhagenu sudjeluju na summitu UN o klimatskim promjenama. Tadić je dodao kako je istodobno izrazio želju da Srbija ima najbolje moguće odnose s Hrvatskom, ali da su primjedbe 'više nego jasne' te da on očekuje što će nadležne hrvatske institucije učiniti u bliskoj budućnosti.

Srpski mediji: Posjet će zaoštriti odnose Srbije i Hrvatske

'U svakom slučaju, Srbija, kao ključni čimbenik stabilnosti u jugoistočnoj Europi, želeći dobre odnose s drugim državama, ima obvezu dati jasne primjedbe na ponašanje predstavnika drugih država kad je riječ o regionalnoj politici i kad su naši legitimni interesi na dnevnom redu', istaknuo je srbijanski predsjednik.

Beogradski mediji u petak i proteklih dana prenose kako će Mesić pred sam kraj svog predsjedničkog mandata posjetiti Kosovo 7. siječnja, kad Srpska pravoslavna crkva slavi Božić. To će, navodi se, biti njegova posljednja vanjsko-politička aktivnost na mjestu predsjednika države što će, kako ističu srbijanski mediji, zaoštriti odnose između Hrvatske i Srbije. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene