Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Swoboda: Račan je Hrvatsku postavio na put prema Europi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvjestitelj Europskog parlmanta za Hrvatsku, austrijski socijalist Hannes Swoboda, oglasio se u ponedjeljak priopćenjem u kojem je odao počast preminulom bivšem predsjedniku hrvatskog SDP-a Ivici Račanu.

- On je bio velika osoba koja je Hrvatsku postavila na put prema Europi. Bio je prava i neophodna figura da - nakon Franje Tuđmana - iznutra restrukturira društvo i dade Hrvatskoj europsku perspektivu, kaže se u priopćenju i dodaje da će Swoboda predstavljati zastupnički klub europskih socijalista u Eurposkom parlamentu, koji broji 218 članova, na pogrebu Ivice Račana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Punopravna članica Swoboda: Hrvatsku vidim u EU 2013. ili 2014 godine Slika nije dostupna Četvrta obljetnica smrti Josipović: Račan je bio velika figura hrvatske povijesti i politike

- Ivica Račan je bio snažna osobnost koji se nije oslanjao na
izvanjske efekte nego na iskreni i težak rad u restrukturiranju i
preusmjeravanju Hrvatske, rekao je u priopćenju Swoboda.

Prije Swobodina priopćenja, izjavu je dao i predsjednik Stranke europskih socijalista Poul Nyrup Rasmussen, koji je istaknuo da je "Račan bio dobar i istinski vođa, čovjek golemog integriteta i poštenja, koji je služio svojoj zemlji i stranci s neupitnom lojalnošću".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene