Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugačiji užitak

Rekordan broj gostiju! "Hrvatska je jedna od popularnijih destinacija za kamping u Europi"

Aktualno Galerija Kampiranje, ilustracija - 1 Kampiranje, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Kampiranje, ilustracija - 2 Kampiranje, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Kampiranje, ilustracija - 3 Kampiranje, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kampiranje, ilustracija - 4 Galerija 1/4 >>
U Zatonu kraj Nina - proglašen je prvi Svjetski dan kampiranja. Ondje se ovih dana ujedno održava i Svjetski kamping-festival, a na jednom mjestu okupilo se više od 700 kampista iz 36 zemalja svijeta.

Red klasične glazbe, red hladnog pića, i pogled na plavetnilo – u toj atmosferi kamping-turizam dobio je svoj dan - prvi svjetski dan kampiranja! Od gostiju za Hrvatsku samo riječi hvale.

"Hrvatska je jedna od popularnijih destinacija za kamping u Europi. Lokacija zemlje atraktivna je kamping-entuzijastima", kaže Joao Alves Pereire.

Važan dan, kažu gosti, a iako je bila najavljena, ministrica Brnjac nije došla. Poslala je izaslanika. Od njega prvo isprike na lošem engleskom. Ali prijatelj, odnosno prevoditelj, uskočio je u pomoć. Pa smo čuli da se Hrvatska kamping-turizmom ponosi.

Pročitajte i ovo Kampiranje - 1 KAMPING I GLAMPING Odmor koji je eksplodirao zbog pandemije: Nekima je dovoljan šator u šumici, drugi partijaju kao da sutra ne postoji

"Ostvarujemo negdje oko četvrtine turističkog prometa, toliko otprilike kapaciteta imamo u kampovima i kamp odmorištima", rekao je Robert Pende.

Sloboda – to je, kažu kampisti, ono što kamping-turizam izdvaja od ostalih vrsta smještaja. Zabave pod krošnjama stabala, ne nedostaje.

Uživa i ove godine u kampovima rekordan broj gostiju. Zasad - devet posto više nego lani. A nakon korone upravo je kamping-turizam prvi polovio turističke konce.

Pročitajte i ovo Ilustracija turizam na Jadranu FOTO Ako ste mislili da cijene divljaju, niste još sve vidjeli. Pogledajte račun od kojeg će vam se zavrtjeti u glavi

Inflacija je i ovdje učinila svoje, cijene su rasle za 15-ak posto. Ali, kažu, straha nema. Jer srpanj i kolovoz rezervirani su za Nizozemce i Skandinavce koji preferiraju ovakvu vrstu odmora.

A kako se još zabavljaju kampisti pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene