Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KAMPING I GLAMPING

Odmor koji je eksplodirao zbog pandemije: Nekima je dovoljan šator u šumici, drugi partijaju kao da sutra ne postoji

Aktualno Galerija Kampiranje - 1 Kampiranje - 1 Foto: DNEVNIK.hr Kampiranje - 2 Kampiranje - 2 Foto: DNEVNIK.hr Kampiranje - 3 Kampiranje - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kampiranje - 4 Galerija 1/4 >>
Kampiranje je odmor koji je posljednjiih godina zbog pandemije postao pravi hit. No, ako ste mislili da su kampiranje samo šatori i šuma, prevarili ste se. Teretane, bazeni, čak i farme sa životinjama - sve to sadrže kampovi u Hrvatskoj koji su mjesecima prije sezone rasprodani.

Šator u šumici veseloj ekipi iz Austrije dovoljan je za savršen ljetni odmor.

Mark i Harry, gosti iz Austrije, kažu da partijaju svaki dan i noć. Prekrasno im je, ističu: "Prelijepa lokacija na kojoj se može piti. U hotelu imamo ograničenja i ne možemo se vidjeti". 

Kamp u Novalji prostire se na 560.000 kvadrata. Ima teretanu, sportske sadržaje, čak i farmu čime privlači obitelji s djecom.

Marcin, gost iz Poljske, ističe kako je djeci potreban prostor i udobnost, a njima neka vrsta osiguranja da će djeca biti sigurna.

Grga Kodrić, direktor kampa, napominje da gosti kod njih uglavnom rezerviraju smještaj početkom godine: "Neki već počnu rezervirati ove godine, čim se otvore rezervacije za sljedeću sezonu".

Ali kampiranje je dosegnulo jednu potpuno novu razinu. Postoji ponuda i za one koji žele luksuzno kampiranje u montažnim kućicama s bazenom.

Maria Kralj, voditeljica kampa, kazala je reporterki Dnevnika Nove TV Valentini Baus kako u zadnje vrijeme primjećuje da ima dosta Poljaka u mobilnim kućicama: "Na parcelama nam se opet vraćaju naši susjedi iz Slovenije i tome se veselimo".

Nešto slično nudi se i partijanerima sa Zrća i to odmah u blizini noćnih klubova.

Goran Sertić, generalni menadžer kampa kaže kako zbog glampinga koji je sad tu, partijaneri mogu sada biti sretni i veseli jer ne moraju nigdje putovati i ne moraju voziti što je dobro i za sigurnost.

Pročitajte i ovo Kamp Neke poslala i firma Domaći turisti pohrlili na Jadran: Koristi se prilika za rad iz kampa umjesto do doma

Pročitajte i ovo Glamping - 6 Glamur u prirodi Kućice s osobnim batlerom i usluga kao u filmovima: Provjerili smo kako na Jadranu žive bogati gosti, a posjetili smo i hotel u kojem tjedan dana stoji 100.000 kuna

Trenutačno u Novalji boravi najviše Talijana, Nijemaca i Slovenaca.

Marina Šćiran Rizner, direktorica Turističke zajednice Novalja, kaže kako bilježe 25 posto više noćenja u kampovima u odnosu na 2019. godinu: "Možemo reći da su nam ove godine kampovi eksplodirali po pitanju potražnje". 

Rasprodani su i kampovi u Istri. I što je najbolje, u takvim kampovima kampiranje počinje u rano proljeće, a završava u kasnu jesen.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene