Kampiranje je odmor koji je posljednjiih godina zbog pandemije postao pravi hit. No, ako ste mislili da su kampiranje samo šatori i šuma, prevarili ste se. Teretane, bazeni, čak i farme sa životinjama - sve to sadrže kampovi u Hrvatskoj koji su mjesecima prije sezone rasprodani.

Galerija Kampiranje - 1 Kampiranje - 2 Kampiranje - 3 +0 Kampiranje - 4

Šator u šumici veseloj ekipi iz Austrije dovoljan je za savršen ljetni odmor.

Mark i Harry, gosti iz Austrije, kažu da partijaju svaki dan i noć. Prekrasno im je, ističu: "Prelijepa lokacija na kojoj se može piti. U hotelu imamo ograničenja i ne možemo se vidjeti". 

Kamp u Novalji prostire se na 560.000 kvadrata. Ima teretanu, sportske sadržaje, čak i farmu čime privlači obitelji s djecom.

Marcin, gost iz Poljske, ističe kako je djeci potreban prostor i udobnost, a njima neka vrsta osiguranja da će djeca biti sigurna.

Grga Kodrić, direktor kampa, napominje da gosti kod njih uglavnom rezerviraju smještaj početkom godine: "Neki već počnu rezervirati ove godine, čim se otvore rezervacije za sljedeću sezonu".

Ali kampiranje je dosegnulo jednu potpuno novu razinu. Postoji ponuda i za one koji žele luksuzno kampiranje u montažnim kućicama s bazenom.

Maria Kralj, voditeljica kampa, kazala je reporterki Dnevnika Nove TV Valentini Baus kako u zadnje vrijeme primjećuje da ima dosta Poljaka u mobilnim kućicama: "Na parcelama nam se opet vraćaju naši susjedi iz Slovenije i tome se veselimo".

Nešto slično nudi se i partijanerima sa Zrća i to odmah u blizini noćnih klubova.

Goran Sertić, generalni menadžer kampa kaže kako zbog glampinga koji je sad tu, partijaneri mogu sada biti sretni i veseli jer ne moraju nigdje putovati i ne moraju voziti što je dobro i za sigurnost.

Kamp Domaći turisti pohrlili na Jadran: Koristi se prilika za rad iz kampa umjesto do doma

Glamping - 6 Kućice s osobnim batlerom i usluga kao u filmovima: Provjerili smo kako na Jadranu žive bogati gosti, a posjetili smo i hotel u kojem tjedan dana stoji 100.000 kuna

Trenutačno u Novalji boravi najviše Talijana, Nijemaca i Slovenaca.

Marina Šćiran Rizner, direktorica Turističke zajednice Novalja, kaže kako bilježe 25 posto više noćenja u kampovima u odnosu na 2019. godinu: "Možemo reći da su nam ove godine kampovi eksplodirali po pitanju potražnje". 

Rasprodani su i kampovi u Istri. I što je najbolje, u takvim kampovima kampiranje počinje u rano proljeće, a završava u kasnu jesen.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju