Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tofu, seitan, grah bez kobasice ili slanine - sve su to mogli kušati građani na glavnom zagrebačkom trgu povodom Svjetskog dana bez mesa. Mnogi su se iznenadili ugodnim okusima, ali i ne baš ugodnim cijenama vegetarijanskih delicija.


Svjetski dan bez mesa s besplatnim grahom na glavnom zagrebačkom trgu. Naravno, bez ijedne kobasice! No ni proizvodi bez mesa nisu baš pristupačni. Za kilogram dimljenog ili svježeg tofua, odnosno sira od soje, potrebno je izdvojiti između 60 i 100 kuna. 'Nažalost, možda jesu malo skuplji, ali su puno zdraviji od onoga što se inače može kupiti od mesa ili od mlijeka što ustvari nam s druge strane jako i škodi', kaže prodavačiva Sanja.

Vezani članci Meso/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Šest slovenskih tvrtki povuklo iz prodaje meso sumnjivog porijekla Krave (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Umjesto janjetine s ličkih, jedemo onu s tuđih pašnjaka: Zašto domaći farmeri usred sezone nemaju kome prodati meso

A je li njihova prehrana zadovoljavajuća, građani su mogli i besplatno izmjeriti. Vegetarijanske delicije, ili kvalitetan komad mesa - svatko ima svoj izbor. No jedno im je zajedničko - visoka cijena.