Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li Marušić morati otići?

Sve zbog afere Softver: Čekaju se rezultati nadzora glavne državne odvjetnice nad radom USKOK-a

Josipa Krajinović
Josipa Krajinović Foto: DNEVNIK.hr
Čeka se odluka i ishod nadzora glavne državne odvjetnice nad radom USKOK-a. Sve je krenulo od afere Softver. Vladajući su rekli da će pričekati odluku same glavne državne odvjetnice.

''Ovdje u sjedištu DORH-a u Gajevoj i u večernjim satima još su upaljena svjetla u sobama državnih odvjetnika. Zasigurno je ovo bio dan kad su se tražile prave riječi kako će se javnosti priopćiti rezultat nadzora glavne državne odvjetnice. Očekuje se da će to biti objavljeno pisanim priopćenjem, a ne kao press konferencija poput one prije dva tjedna koja nije završila najbolje", izvijestila je Josipa Krajinović.

"Parlamentarna većina poručila je glavnoj državnoj odvjetnici Zlati Hrvoj Šipek da očekuju konkretnan rezultat nadzora i to prije petka kada će Sabor glasovati o izvješću rada DORH-a u 2020. Teško da će se vladajući odreći Šipek, ali ključno pitanje je - hoće li morati otići ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić ili i ona ima adute u rukavu s kojima će sačuvati svoju poziciju?

Pročitajte i ovo Branko Bačić potpora većine HDZ će podržati rad glavne državne odvjetnice: "Mi ćemo stati iza tog izvješća"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RASPRAVA U SABORU Glavna državna odvjetnica: ''Nisam lutka na koncu! Više je dužnosnika HDZ-a procesuirano u mom mandatu nego drugih"

Radi se o ključnoj grani u sustavu, a svojim radom i posljednjim aferama doveli su do toga da se narušilo građana u njihov rad, a čini se da se to povjerenje i sve više topi'', izvijestila je Josipa Krajinović.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene