Obavijesti Video Pretražite Navigacija
još traje nadzor

DORH ne otkriva ništa, oporba nemilosrdna: "Očekujem smjenu glavne državne odvjetnice..."

Aktualno Galerija Zlata Hrvoj Šipek - 1 Zlata Hrvoj Šipek - 1 Foto: DNEVNIK.hr Zlata Hrvoj Šipek - 2 Zlata Hrvoj Šipek - 2 Foto: DNEVNIK.hr Zlata Hrvoj Šipek - 3 Zlata Hrvoj Šipek - 3 Foto: DNEVNIK.hr Zlata Hrvoj Šipek - 4 Zlata Hrvoj Šipek - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zlata Hrvoj Šipek - 5 Galerija 1/5 >>
Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek prošli je tjedan u Saboru sama priznala da je u srpnju prošle godine u DORH stiglo izvješće USKOK-a o rezultatu izvida u tzv. Aferi Softver - te je ustvrdila da ona to izvješće nije vidjela. Iz DORH-a odgovaraju da još traje nadzor.

Kako doznaje Dnevnik Nove TV - i u lipnju te godine održan je sastanak s njom u USKOK-u na kojem je spomenut isti slučaj Softver. Na njihov upit iz DORH-a tek odgovaraju da još traje nadzor i utvrđivanje svih činjenica. Iz redova oporbe nastavljaju se prozivke i traži ostavka glavne državne odvjetnice.

"Državno odvjetništvo Republike Hrvatske nije u mogućnosti odgovoriti na postavljena pitanja budući da je u tijeku nadzor radi utvrđivanja relevantnih činjenica vezano za postupanje državnog odvjetništva. Javnost će biti pravovremeno obaviještena o utvrđenim činjenicama i rezultatima nadzora po njegovu okončanju", odgovorili su reporterki Josipi Krajinović iz DORH-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RASPRAVA U SABORU Glavna državna odvjetnica: ''Nisam lutka na koncu! Više je dužnosnika HDZ-a procesuirano u mom mandatu nego drugih"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna zbog slučaja žalac DORH bez komentara na napise o smjeni ravnateljice Uskoka: "U tijeku je utvrđivanje svih potrebnih činjenica"

"Mislim da ovi novi detalji više kompromitiraju one u čijem je interesu došlo do zataškavanja i opstrukcije predmeta Žalac", izjavila je Dalija Orešković.

"Ja očekujem smjenu Glavne državne odvjetnice jedino ako Andrej Plenković ne ustraje u štićenju Zlate Hrvoj Šipek zato jer je ona štitila njegovu Gabi", komentirao je Nikola Grmoja.

 

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene